Modni začin na hrvatski način: Kad je bura nježna…

Uvijek mi je, kako bi mi u Splitu rekli, poseban gušt kada mogu predstaviti kreativne ljude. Ovoga puta su to Maja Perić i Željka Crnomarić poznatije kao BURA.

IMG_8060

Svaka ima potpuno različit životni put, školovanje i poslovno iskustvo, ali upravo zbog toga smatraju kako su idealne partnerice u poslu kojeg su pokrenule u proljeće 2015.

IMG_8072

S jedne strane nalazi se dizajniranje, krojenje i šivanje za koje je zadužena Željka dok je Maja preuzela organizaciju i vođenje branda.

S obzirom na to da su obje zaljubljenice u hrvatsku obalu i Jadransko more brand su odlučile nazvati po buri-jakom sjevernom vjetru koji donosi čistoću i osvježenje  Posljednjom kolekcijom napravile su okret od prethodnih, ali konstanta je postulat kojeg se uvijek drže – „Bura ima dva lica“.

IMG_8064

Naglašavaju kako je Bura baš kao i žene koje je nose snažna, samopouzdana i silovita, ali istovremeno jednostavna, nježna i bistra.

Aktualnu kolekciju čini više linija unutar kolekcije. Definitivni nositelj kolekcije je upečatljiva BOHO linija koja se izdvaja bogatim vezom na njihovim Bura Boho haljinama kojeg nadopunjuju različite šarene trake i ručno rađeni cindrići.

U DREAM liniji posebno se vodi računa o detaljima koje krase pojedini odjevni predmet.

IMG_8078

Upravo zbog detalja sam i odabrala haljinu koju vidite na fotografijama, a dio je Dream linije. Prekrasno izrađena leđa garancija su senzualnog i pomalo zavodljivog ljetnog izgleda.

Baš kao i do sada obuću sam pronašla u Guliveru. Sandala koja je, kako vidim na ulicama, mnoge osvojila ovog ljeta izvrsno pristaje uz crnu Bura haljinu.

IMG_8062

Srebrena koža od koje je izrađena u potpunosti se uklopila uz sedefaste crno bijele trakice na leđima.
Mislim kako je suvišno spominjati udobnost ovakve obuće jer puna peta, prirodni materijali te mekano gazište već na prvu garantiraju korak lak, ali i trendy izgled.

IMG_8061

Imajte na umu kako u ovakvoj kombinaciji možete provesti cijeli dan, ali se i uputiti se večernji izlazak kao i noćni provod.