Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Moodytwin majice inspirirane emocijama

Kampanju brenda Mirande Viđak snimio je slavni fotograf Šime Eškinja.

Nakon što su se njeni t-shirt-i prosle godine po prvi puta našli u prodaji u Hrvatskoj, dizajnerica Miranda Viđak snimila je kampanju za svoj brend Moodytwin i najnoviju kolekciju Purify 2012. Kampanju, koja je ustvari storyline jednog emotivnog stanja, izvrsno je dočarao i odsnimio poznati modni fotograf Šime Eškinja.

Zaštitna lica kampanje su Teodora Aleksić i Marko Martinović, za make-up bio je zadužen Goran Kukolj, dok photo edit & storyline potpisuje Miranda Viđak.Purify 2012 Mirandina je 5. kolekcija pod brendom Moodytwin, a inspirirana je emocijom, stanjem, kritičkim razmišljanjem, svijesti, realiziranjem svijeta oko nas i naše pozicije u njemu.

"Za razliku od prijašnjih kolekcija gdje me inspiriralo sve vizualno oko mene, ovaj puta sam posegla u emocije, ljude oko sebe i energiju koju primam od njih, bilo ona pozitivna ili negativna. Željela sam na modele prenjeti stanje koje sam imala za vrijeme stvaranja kolekcije i nešto što bi možda trebala sakriti – zapravo istaknuti i prikazati u kolekciji. U ovoj kolekciji sam također željela isprobati svoju davnu želju printanja sito-štampe direktno na čipku, a to su ujedno i modeli koji su se odmah rasprodali, te mi je drago da su ljudi prepoznali tu moju kreativnu ideju sa kojom ću se sigurno poigrati u slijedećim kolekcijama", izjavila je Miranda povodom dolaska kolekcije u prodaju.Miranda svoj rad dijeli na dvije etape, na kroj i print. Ovom kolekcijom željela je usavršiti svoj zaštitni znak posebnog krojenja majica tako da jedna veličina odgovara i sitnijim i krupnijim ženama, bez obzira koju veličinu inače nose.

To postiže posebnim načinom rezanja T-shirtova koji je zapravo vrlo zahtjevan i svaki se uzorak modela radi čak po 7 dana, te posebno isprobava na nekoliko različitih ženskih građa. Također, vrlo važan dio u njenom radu je print koji se štampa na majice."Ne želim stavljati beznačajne slike na svoje modele, već imati značajne, jasne i jake poruke, pa čak i 'teške', kao što je to slučaj sa Purify 2012 kolekcijom. Ona je zapravo storyline jednog kritičkog razmišljanja, možda malo i razočaranja, provokacije, a naposljetku i apsolutnog čišćenja. Kampanja kolekcije je stoga i snimljena u istom štihu, sa modelima koji su se protrudili dočarati emociju i energiju kolekcije, s pomalo apokaliptičnim vizualima sjajno urađenim od strane odličnog Šime Eškinje", izjavila je Miranda Viđak o samoj kampanji.Brend Moodytwin dizajnerica je osnovala 2009. godine u Los Angelesu. Ideja joj je bila osmisliti brend pomalo mračnog, alternativnog i dekonstruiranog tona zacinjenog Hollywoodskom street opuštencijom. Minimalizam boja, detalja i kroja, ali sa upečatljivim porukama.

Miranda Viđak rođena je u Splitu, u Zagrebu je studirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, te na Fashion Institute of Technology u New Yorku, koji je pohađao i slavni Calvin Klein.Kolekcija Purify 2012 nalazi se u prodaji u Zagrebu u Clan Store-u u Frankopanskoj 4, u Konceptu u Splitu i na službenoj stranici brenda Moodytwin.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Fashion report

T-shirt je jedan od najudobnijih odjevnih predmeta koji svatko posjeduje u svom ormaru, a pored toga najbolje izražava našu osobnost.

Trendovi

Pravog Hippy Garden muškarca utjelovio je prezgodni Julian Ardley, kojeg usput rečeno, već neko vrijeme "pratimo".

Fashion report

Nakon prve uspješne capsule kolekcije snimljene na ulicama Pariza, jedan od najpoznatijih hrvatskih modnih brendova, Hippy Garden, ponovno je oduševio novom, ovog puta ljetnom...

Fashion report

Slavno razdoblje bilo je inspiracija splitskoj dizajnerici Zorani Rogošić za novu kolekciju Lav Lux proljeće/ljeto 2017.

Advertisement