Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Mozarthaus Vienna slavi rođendan

Ako ste u Beču, posjetite muzej posvećen životu Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Bečki muzej Mozarthaus Vienna će svoj 4. rođendan proslaviti cijelim nizom zanimljivih manifestacija te izložbom pod nazivom “Što u naše vrijeme nije dopušteno reći, bit će otpjevano”.
Od njegovog otvorenja 27. siječnja 2006. godine do danas muzej je posjetilo preko pola milijuna posjetitelja iz zemlje iz inozemstva.

Putovanje kroz život slavnog komponista počinje na trećem katu kuće koji je u cijelosti posvećen Mozartovu životu u Beču, njegovim radnim uvjetima te odnosu s prijateljima, obožavateljima i slobodnim zidarima. Drugi se pak kat bavi uglavnom opernim skladbama Wolfganga Amadeusa Mozarta, ali i njegovim najvažnijim djelima.
Od 28. siječnja ove godine će se na istom katu moći pogledati i izložba pod nazivom “Što u naše vrijeme nije dopušteno reći, bit će otpjevano”. U središtu se izložbe nalazi vrijedna partitura Mozartove glazbene komedije “Figaro” na njemačkom jeziku. Originalno djelo pod nazivom “Le Nozze di Figaro” nastalo je u razdoblju od 1785. do 1786. godine upravo u ovoj kući. Prvi kat kuće je posvećen Mozartovoj obitelji koja je ovdje živjela od 1784. do 1787. godine.

Povodom svoje 4. obljetnice postojanja muzej će 26. siječnja s početkom u 19.00 sati predstaviti knjigu prof. Günthera Bauera pod nazivom “Mozart – Novac, slava i poštovanje”.
Glavna tema kojom se knjiga bavi je istraživanje, koliko je Mozartov način života zapravo koštao. Dugogodišnja istraživanja dovela su do neočekivanog rezultata: Mozartovo izdaci su iznosili barem duplo više od onog što se do danas vjerovalo. Mozart je bio jedan od najbogatijih umjetnika i glazbenika svoga vremena, a u današnjem novcu bi njegova zarada iznosila gotovo 2 milijuna eura.

Mozarthaus Vienna 30. siječnja 2010. godine, na dan otvorenih vrata, u razdoblju od 10 do 19 sati svim posjetiteljima nudi besplatan ulaz.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Apstraktno slikarstvo koje Ivona Šimunović predstavlja povezano je s osobnim iskustvom i osobnom poviješću, koje je kroz apstraktno slikarstvo vlastito iskustvo učinila metaforom ženskog...

Zanimljivosti

Vikend ne mora biti dosadan čak ni u slučaju da ga nemate s kim provesti.

Kultura

Bogatstvo i raznolikost motiva, izvanredno slikarsko umijeće i nedostižna kvaliteta pozlate, samo su neke od karakteristika bečkog porculana.

Predstavljamo

Na radost svih ljubitelja čokolade, danas, 25. studenog u Varšavskoj 5 u Zagrebu, svoja vrata javnosti otvara prvi hrvatski muzej posvećen čokoladi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.