Može li BB krema zamijeniti puder?

Na tržištu se pojavila prva organska BB krema, iz laboratorija Bio Beaute by Nuxe, za baršunastu kožu poput breskve. Dolaskom proljeća rado se priklanjamo laganijem make upu kako bi nam koža prodisala pa su česte zamijene za puder, razne BB kreme od kojih većina ne parira puderima kada je o prekrivanju nedostataka riječ. Kako bi provjerili, je li i u ovom slučaju zaista tako, isprobali smo novu Nuxe BB kremu i donosimo opširni izvještaj.

BIO-BEAUTÉ® je izabrao voće koje simbolizira savršenu, svježu, baršunastu i blistavu kožu – organsku breskvu – kako bi stvorio prvu organsku BB kremu s efektom ‘breskvine kože’. Ima čak 10 različitih djelovanja na kožu: dugotrajno hidratizira i omekšava kožu, ujednačava ten, korigira tamne mrlje i crvenilo, djeluje antioksidativno, štiti od UV zračenja (SPF 8), budi prirodan sjaj tena, prikriva nepravilnosti, zaglađuje bore i fine linije te ujednačava ten i djeluje matirajuće.

Ekstrakt organske breskve odgovoran je za hidrataciju i omekšavanje kože, ekstrakt bijelog čaja ujednačava ten i korigira tamne mrlje i crvenilo te djeluje antioksidativno, dok ekstrakt organske borovnice budi prirodan sjaj tena i ima antioksidativno djelovanje. Mineralni filtri pružaju zaštitu od sunca, dok prirodni mineralni pigmenti prikrivaju nepravilnosti, zaglađuju bore i fine linije, ujednačavaju ten i djeluju matirajuće. Skvalini derivirani iz maslinovog ulja osiguravaju savršeno prianjanje na kožu.BB krema - kutija i breskva

Baršunasta BB krema ima 99% sastojaka prirodnog porijekla i prekrasnu teksturu koja se jednostavno stapa s teksturom kože. Dolazi u dvije nijanse – svijetla i srednja, a pogodna je za sve tipove kože, pa i onu osjetljivu. Njezin 100% prirodan miris odiše nježnim slasnim notama. Za dodatnu hranjivu njegu suhe kože, pomiješajte BB kremu s nekoliko kapljica legendarnog NUXE Huile Prodigiesue® suhog ulja ili joj dodajte nekoliko kapljica NUXE Huile Prodigiesue® OR zlatnog ulja za blistav i sjajan izgled.

BEAUTY TEST

Mnogi make up stručnjaci reći će da je prije stavljanja podloge, ali i BB kreme potrebno na lice staviti hidratizirajuću kremu, a još bolje – hranjivi serum ili ulje. Unatoč mnogim vjerovanjima da na ‘nauljanoj koži’ šminka neće izdržati toliko dugo, vizažistica Jasmina Kovačiček uvijerila nas je u suprotno. Stoga sam prije nanošenja svijetle nijanse BB kreme na lice nanijela Nuxe Čudesno suho ulje.

Nakon toga stavila sam BB kremu na lice, onako kako je pravilno nanositi kremu u boji, ako je vjerovati nekim reklamama. No, šalu na stranu! Već na samom stavljanju može se osjetiti ugodan voćni miris i baršunasta tekstura kreme. Krema se lako razmazuje i dobro prekriva sve nedostatke te crvenilo, poput prosječnog pudera – što me zaista iznenadilo.

nuxe_bb_krema.jpgNakon što sam dobro razmazala BB kremu koža se sjajila, no već nakon nekoliko sekundi stvorio se matirajući efekt kao da sam stavila puder u kamenu ili prahu. Odmah je nastupilo oduševljenje, jer ne masti kožu kao neke bb kreme koje sam prije isprobala, a oduševljenje je naraslo kada sam na kraju dana primijetila da je krema još vidljiva, te da moja osjetljiva i inače suha koža, nije isušena (što je često slučaj kod nekih matirajućih pudera).

Osjećaj na koži je lagan, kao da ste nanijeli običnu kremu, a opet pruža odličnu podlogu za dnevnu šminku.

Koja su vaša iskustva s BB kremama?