Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Može li matična mliječ povećati plodnost?

Matična mliječ se na isti način može upotrijebiti i u menopauzi kada dolazi do naglog pada estrogena, kako bi se povećala produkcija estrogena i ublažile tegobe menopauze.

Okoliš u kojem živimo, prehrana te moderan stil života, kao i sve kasnija dob u kojoj se odlučujemo za dijete, samo su neki od mogućih uzroka poteškoća sa začećem koji danas pogađaju sve više parova. Osim medicinskim, velik broj njih pomoć traži dodatno i u prirodnim rješenjima – a kada govorimo o prirodnim načinima poticanja plodnosti, pri samom vrhu piramide preporuka nalazi se upravo – matična mliječ.

Tajna dugovječnosti i plodnosti ‘kraljice’ pčela

Matičnu mliječ proizvode mlade pčele radilice i njome hrane najmlađe članove košnice – ličinke pčela – u prva 3 dana njihovog života. Jednu od tih ličinki nastavljaju hraniti matičnom mliječi i nakon trećeg dana te tokom cijelog njezinog života – ona postaje pčela-matica.

Prehrana matičnom mliječi omogućava pčeli-matici čak 50 puta dulji život u odnosu na ostale pčele (obična radilica živi 30-45 dana, dok matica živi 5-6 godina), kao i izuzetnu plodnost zbog koje matica tijekom života donese na svijet milijune novih pčela.

5 razloga ZAŠTO koristiti matičnu mliječ za potporu plodnosti

Brojna su istraživanja provedena o sastavu te učincima matične mliječi na organizam i plodnost kod čovjeka, a koja su dovela do sljedećih saznanja:

Matična mliječ je izvrsna za pripremu tijela na začeće.

Ova gusta i homogena blijedo-žućkasta tekućina, bogata je visokim koncentracijama ključnih nutrijenata potrebnih za zdravo začeće. Ženskom su tijelu potrebni brojni nutrijenti kako bi moglo uspostaviti i održati zdravu i uravnoteženu proizvodnju hormona, zdrave menstrualne cikluse i redovite ovulacije koje će omogućiti začeće i trudnoću i to:

– vitamini D, A i C za jak imunitet,

– probiotici za zdrav mikrobiom u probavnom sustavu i crijevima,

– vitamini B kompleksa poput folne kiseline za uspješno začeće i razvoj ploda,

– aminokiseline i proteini za uravnoteženu proizvodnju hormona,

– nezasićene masne kiseline za rast i sazrijevanje jajašaca,

– minerali poput željeza, kalija i kalcija te brojne oligoelementi.

A matična mliječ sadrži sve navedeno (ali i više od toga) u visokim koncentracijama i to na jednom mjestu. Stoga predstavlja izvrsnu pripremu tijela na začeće, ali i prirodan izvor nutrijenata tokom trudnoće i dojenja.

Matična mliječ potiče proizvodnju estrogena.

Prema istraživanju objavljenom u Journal of Food Science*, nezasićene masne kiseline 10HDA i 10H2DA iz matične mliječi posjeduju dokazano stimulirajući učinak na proizvodnju estrogena. Time se omogućava veći učinak na zadebljanje sluznice maternice (endometrija), a time i veća mogućnost ugnježđenja oplođene jajne stanice u stjenku maternice te očuvanje trudnoće. Ovo je posebno značajno kod IVF i umjetnih oplodnja te u slučajevima kada je smanjena mogućnost začeća uzrokovana manjkom ili disbalansom hormona.

Za optimalan učinak na povećanje estrogena preporučuje se koristiti minimalno 1000 mg visokokvalitetne matične mliječi svaki dan tokom 3 mjeseca, a potom se radi pauza od mjesec dana.

Također, matična mliječ se na isti način može upotrijebiti i u menopauzi kada dolazi do naglog pada estrogena, kako bi se povećala produkcija estrogena i ublažile tegobe menopauze.

Matična mliječ je superhrana protiv starenja.

Prijevremeno starenje kao rezultat loše prehrane, izloženosti štetnim kemikalijama te slab imunitet mogu oslabiti plodnost i mogućnost začeća. Matična mliječ pruža protuupalno i antioksdativno djelovanje koje sprječava slobodne radikale da oštete stanice reproduktivnog sustava, ali i organizma u cjelosti, čuvajući time njihovo zdravlje i mladost.

Matična mliječ revitalizira nadbubrežne žlijezde

Česti neuspješni pokušaji da zatrudne, predstavljaju veliki stres za mnoge žene, a poznato je da stres u velikoj mjeri utječe na rad nadbubrežnih žlijezda. Matična mliječ, kao izvrstan izvor vitamina B kompleksa, posebno vitamina B5 (pantotenska kiselina) potiče prirodnu borbu protiv stresa i umora i čuva zdravlje i vitalnost nadbubrežnih žlijezda.

Matična mliječ doprinosi i plodnosti muškaraca.

Istraživanje objavljeno u Avicenna Journal of Phytomedicine dokazuje da korištenje matične mliječi kod muškaraca povećava broj spermatozoida u spermi, njihovu pokretljivost, vijek trajanja, zrelost te je primijećen i bolji integritet njihove DNA.

Prirodni ‘booster’ plodnosti

BIO matična mliječ 1500 mg

Nova i 100% prirodna Arkoroyal® BIO Matična mliječ u visokoj koncentraciji od 1500 mg iznimno je hranjiv izvor brojnih nutrijenata za pripremu tijela na začeće i trudnoću. Doprinosi snažnom podizanju imuniteta i smanjenju umora te predstavlja prevenciju od sezonskih bolesti.

Dokazano pruža stimulirajući učinak na proizvodnju estrogena i povećanje plodnosti kod žena.* Bez umjetnih sastojaka, boja i okusa, samo 100% organska priroda.

Cijena, 20 ampula: 192 kn

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu rprimjerkom vrhunske Arkoroyal organske matične mliječi u ampulama .

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #Arkoroyal
  2. Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  3. Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 31. svibnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Anja Stanić

[/box]

Više

Dobar posao

Za zaposlene žene menopauza može negativno utjecati na efikasnost na poslu zbog toga što utječe i na pamćenje i na koncentraciju

Savjeti stručnjaka

MenoAge - novi krvni biomarker starenja na bazi glikana rani je biomarker perimenopauze koji već sada daje optimistične rezultate.

Zdravstveni karton

Međutim, istraživanja su pokazala da stopa začeća u perimenopauzi iako smanjena nije zanemarljiva te je često razlog visokog postotka neželjenih trudnoća i namjernih pobačaja.

Zdravstveni karton

Iako se radi o sasvim normalnoj fazi života, menopauza je još uvijek tabu tema koja dovodi do mnogih zabluda i stvara osjećaj straha kod...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.