Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Trendi i zaštićeni od sunca

Kako izabrati naočale koje će najbolje obaviti svoj posao?

UV zračenja iz godine u godinu sve su opasnija, a često zaboravljamo da te iste ultra-ljubičaste zrake nisu opasne samo za kožu, već od njih treba štititi i vid. Najbolju zaštitu u tom području pružaju sunčane naočale. No, kako izabrati naočale koje će najbolje obaviti svoj posao? Zapamtite, tamnija stakala ne garantiraju bolju zaštitu od sunca. Tamne sunčane naočale zapravo su problematične jer se oko ponaša kao da je u mraku, šire se zjenice i ako na staklima nema UV filtera ulazi puno više UV zraka u oko, nego što bi ušlo da ih uopće ne nosimo. Nenošenje naočala na moru ili u planinama i za oblačnog ili promjenjivog vremena za posljedicu može imati primjerice mrenu. Po mišljenju stručnjaka najbolja varijanta su sunčane naočale s polariziranim staklima. Takve naočale većinom imaju antirefleksni sloj pa imaju jako dobru zaštitu posebno u vožnji. Efikasno štite u sumrak, pa čak i noću te daju bolji kontrast boja.

Veličina je važna

Veće naočale bolje štite od današnjeg sunca, tvrde stručnjaci. Što veće to bolje! Naravno, veliko ne stoji svakome, pa pri odabiru naočala, osim oblika lica, računa treba voditi i o boji tena te kose. Tamni okviri bolje pristaju tamnijim ženama. Svjetlijima ili plavušama lijepo stoje svjetliji okviri ili naočale s gradual staklima koje djeluju blaže na licu. Kao i modni trendovi mijenjaju se i oni sunčanih naočala. Već par godina vlada retro stil, mačkasti, okrugli okviri, a definitivno će opet biti IN velike naočale.    

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Na modnoj reviji u organizaciji Livision optike predstavljene su proljetne kolekcije naočala kultnih brendova Roger, vonBogen, Mad in Italy, V-design i Tree.

Zanimljivosti

Nošenje sunčanih naočala zimi služi kao štit od štetnog djelovanja sunca.

Fashion report

S količinom velikog izbora, od sportsko šik do ekološko osviještenih, razumijevanje novih kolekcija naočala nikad nije bilo uzbudljivije.

Gastronomija

Najjednostavniji način spremanja hrane za zimu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.