MQ Vienna Fashion Week 09

Otvorenjem festivala MQ VIENNA FASHION WEEK 09 koji se od 24. do 27. rujna ove godine po prvi puta održava u Beču ovaj će se grad uvrstiti u red velikih svjetskih modnih metropola kao što su Pariz, Milano i New York.

Festival će biti u poznatom bečkom muzejskom kompleksu MuseumsQuartier, što i nije tako neobično, budući da se tamo nalazi i bečki dizajnerski centar modequartier21.

U središtu festivala naći će se austrijski dizajneri, ali i mnogi su svjetski modni velikani najavili svoj dolazak. Neki od dizajnera koji će predstaviti svoje radove su Michael Meyer, Gina Drewes & Tiberius, Callisti, Andy Wolf, Tom Rebl, Anelia Peschev, Etna Maar, Dimitri, Andreea Tincu, Elke Fretag, Vanilla Ninja, Ina Kent, Baiba Ripa, Lyubov i mnogi drugi.

Sudjeluje i naša Etna Maar

Među dizajnerima se nalazi i hrvatska dizajnerica Etna Maar koja se nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu usvaršavala u Italiji i Velikoj Britaniji te je već imala nekoliko samostalnih revija, kao i autorske revije na zagrebačkom Fashion week-u.

U oblikovanju odjevnih predmeta najviše se koristi pletivom, podržavajući tako tradiciju dugogodišnje obiteljske proizvodnje trikotaže. Pletivo kombinira s raznim tkaninama koje dorađuje bojanjem i ručnim radom.

Kreacije koje stvara pune su hrvatskog autohtonog kolorita, a mogu se nabaviti u njezinoj trgovini u Ilici 14.

Sadržaji će oboriti s nogu

Cilj organizatora je profiliranje festivala MQ VIENNA FASHION WEEK 09 kao centralnog austrijskog žarišta mode, dizajna i umjetnosti te poticanje austrijske modne scene. Želja je skrenuti pozornost javnosti na domaće dizajnere, kojima je ovim putem pružaena mogućnost izlaganja i prezentiranja najnovijih kolekcija.

Publiku očekuju mnogobrojne modne revije, popratne večernje zabave i izložbe na temu mode koje će ih oboriti s nogu, kako najavljuje organizator – bečki modni kolektiv “creative headz”.

Festivalska ponuda obuhvaća pet različitih modnih događanja na pet lokacija unutar Museumsquartiera. U Showroomu će se održati prezentacija aktualnih prodajnih kolekcija, zatim tu su urbani Street Style i prodajna Fashion zone, a u vanjskim fashion-šatorima i prostorijama bivših dvorskih konjušnica bit će festivalske after-show zabave.

Više informacija o samom festivalu na www.mqviennafashionweek.com.