Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

MQ Vienna Fashion Week 2010

Od 22. do 26. rujna u Beču je sve u znaku – mode.

Otvorenjem festivala MQ Vienna Fashion Week 2010 koji će se od 22. do 26. rujna ove godine po drugi puta održati u Beču ovaj će se grad ponovno uvrstiti u red velikih svjetskih modnih metropola kao što su Pariz, Milano, London i New York.

Festival će se održati u poznatom bečkom muzejskom kompleksu MuseumsQuartier, što i nije tako neobično, budući da se tamo nalazi i bečki dizajnerski centar Modequartier21.

U središtu festivala će se naći austrijski dizajneri, ali i mnogi su svjetski modni velikani najavili svoj dolazak. Neki od vrhunskih svjetskih dizajnera koji će se ovom prilikom predstaviti bečkoj publici su i Michael Meyer, Thang de Hoo te Agatha Ruiz de la Prada čiji će show označiti početak cijele manifestacije.Među predstavljenim dizajnerima se nalazi i hrvatska dizajnerica Etna Maar koja se nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu usavršavala u Italiji i Velikoj Britaniji te je u svojoj karijeri održala već nekoliko samostalnih revija, kao i autorske revije na zagrebačkom Fashion Week-u. Kod oblikovanja odjevnih predmeta najviše se koristi pletivom zbog dugogodišnje obiteljske tradicije proizvodnje trikotaže. Pletivo kombinira s raznim tkaninama koje dorađuje bojanjem i ručnim radom. Kreacije koje stvara pune su hrvatskog autohtonog kolorita, a mogu se nabaviti u njezinoj trgovini u Ilici 14.Cilj organizatora je profiliranje festivala MQ Vienna Fashion Week 2010 kao centralnog austrijskog žarišta mode, dizajna i umjetnosti te poticanje austrijske modne scene i skretanje javne pozornosti na domaće dizajnere, kojima je ovim putem pružena mogućnost izlaganja i prezentiranja najnovijih kolekcija.

Publiku očekuju, kako sami organizatori najavljuju, mnogobrojne modne revije, popratne večernje zabave i izložbe na temu mode koje će ih oboriti s nogu. Festivalska ponuda obuhvaća čak 30 različitih modnih revija na kojima će biti predstavljeno 50 novih kolekcija te ukupno 70 dizajnera.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Istaknuto

Tjedan mode Bipa FASHION.HR svoje će 30. jubilarno izdanje obilježiti prvim velikim modnim događajem ovog ljeta u posebnom garden izdanju koje će se održati...

Modni začin na hrvatski način

Gdje god odlučili dočekati Novu godinu kombinacija koju vam predlažem pokazat će se kao pun pogodak i pravi odabir.

Fashion report

Najdugovječnije zagrebačko modno događanje Fashion Week Zagreb ove sezone ide u nešto drugačijem okruženju

S modne piste

Slavna verzija lutkice Barbie samo u ruke najvećih fanova

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.