Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Mršavice vs. debeljuce

Žene širih bokova muškarcima su definitivno privlačnije

Ljudi su uvijek voljeli raspravljati o suprotnostima. Pa, donosimo vam diskusiju o vječnom rivalstvu između mršavica i debeljuca. Većina žena nikada neće biti do kraja zadovoljna svojim izgledom. Uvijek postoji onaj mali 'višak' koji nas dijeli do savršenstva.

Evidentan je trend koji sugeriraju modni časopisi – premršave djevojke. Obline kojima se nekada dičila slavna Marilyn Monroe danas su zamijenjene 'koščatim' guzama koje stanu u konfekcijske brojeve o kojima prosječne djevojke mogu samo sanjati. Postavlja se pitanje što je muškarcima ljepše, na koncu, nisu li oni jedan od glavnih razloga zašto se žene trude biti poželjene i lijepe.Prema istraživanju Sveučilišta St. Andews u Škotskoj u kojem je sudjelovalo 84 studentice – muškarci preferiraju žene normalne težine te ih opisuju kao privlačne, ali i zdrave. Djevojke manekenskog izgleda nisu našle svoje mjesto na ovoj 'top listi'.

Jednako tako, mnoga istraživanja povezuju širinu bokova s ženinom plodnošću.Naime, muškarci su kod 'ocjenjivanja' plodnosti evolucijski predodređeni da percipiraju ženu po sljedećoj formuli: široki bokovi + uzak struk = plodna žena. Rezultat toga je nagonska privlačnost prema ženama koje se odlikuju širim bokovima i bujnim grudima.

Problem nastaje, zapravo, u stavu nježnijeg spola kada na red dođe određivanje onoga što je lijepo, a što nije. Istraživanja potvrđuju da su žene te koje postavljaju standarde i same stvaraju iskrivljenu sliku u svojoj glavi, a prilikom biranja izgleda kojeg muškarci preferiraju, po njihovom mišljenu je to uvijek – vitkost.Unatoč tome, modni urednici i dizajneri ne odustaju od propagiranja mršavog i ispijenog izgleda. Dok neki opravdanje traže u odjeći koja bolje izgleda na visokim i vitkim modelima, drugi priznaju da jednostavno ne mogu odoljeti njihovom dječačkom izgledu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Proljeće nas je izmamilo sve van na terase i uživanje u proljetnom suncu, a subota se čini kao odličan provod na Tangerine x Mlinček...

Fashion report

Sunčane naočale su pouzdan i provjeren način kojim ćete dodatno istaknuti dozu stila vašem proljetnom izgledu.

Fashion report

Answearov Spring Black Friday do 15. travnja je savršena prilika za obnavljanje proljetne garderobe.

Darivanje

Snažan ženski lik vodi nas na neizmjerno iskreno putovanje k samoosvještenju i samoprihvaćanju, popraćeno vrsnim primjerima iz filmske i popularne kulture i urešeno britkim humorom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.