Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Mrvičasta pita s marelicama

Za sve ljubitelje, tu je odlična i sočna pita s marelicama te hrskavim i slatkim posipom od badema i zobenih pahuljica.

Marelica pripada u skupinu voća idealnog za pripremu slastica – kolača, voćnih salata, sladoleda, pekmeza, marmelada… U mnogim kuhinjama svijeta vrlo su popularni umaci ili sirupi od marelice koji se serviraju uz slana jela. Sušeni plodovi marelice također su vrlo ukusni.

Za sve ljubitelje, tu je odlična i sočna pita s marelicama te hrskavim i slatkim posipom od badema i zobenih pahuljica.

Sastojci

Podloga od tijesta

  • 2 jaja
  • 130 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 180 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Nadjev od marelica

  • 500 g marelica
  • 1 vanilin šećer

Mrvičasti posip

  • 75 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 50 g hladnog maslaca
  • 50 g sjeckanih badema
  • 2 žlice zobenih pahuljica

Priprema

Šećer pjenasto izmiksajte s maslacem sobne temperature. Dodajte jaja pa još kratko sve izmiksajte.

Zatim dodajte brašno, sol i prašak za pecivo pa izmiksajte smjesu još jednom na najmanjoj brzini.

Pripremljenu smjesu razmažite po dnu okruglog kalupa za pečenje (26 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom.

Preko smjese ravnomjerno rasporedite oprane i očišćene marelice. Marelice posipajte vanilin šećerom pa preko svega rasporedite i mrvičasti posip.

Za pripremu posipa pomiješajte navedene sastojke pa prstima lijepo sve razmrvite.

Pitu s marelicama pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180 °C.

Ohlađenu pitu posipajte sa šećerom u prahu i poslužite se!

Slatki savjet


Pitu od marelica možete poslužiti i toplu, u tom slučaju odličan prilog bit će joj kuglica sladoleda od vanilije!

Recept pripremila Jannette Razum –  slatkisvijet.com

Ne propustite

Gastronomija

Sladak i sočan čokoladni kolač, a još k tome zdrav?

Gastronomija

Odličan kolač za sve koji ne vole previše šećera u kolačima!

Gastronomija

Isprobajte proljetnu Mileramku sa svježim jagodama i sirupom od bazge! Bez pečenja naravno!

Gastronomija

Isprobajte jednostavan recept za ukusnu čokoladnu roladu sa svježim jagodama!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.