Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Mučenje po ruski

Ponekad je dobro odmaknuti se i biti nonšalantna osoba od prije.

Bila sam išla na tečaj ruskog. Da, BILA jer sam u međuvremenu odustala. Jednom sam vodila cure pedijatru, drugi put sam i sama bila bolesna, treći put sam imala posla i tako se nakupilo za redom dovoljno izostanaka da više nije imalo smisla ustrajati. Uglavnom, nije mi baš išlo. Izgovor je puno teži nego što sam očekivala, naglasci su mi oduvijek bili slaba točka, a gramatička pravila počela su se nizati…

Ubrzo se našla dobrohotna kolegica, koja, kako kaže, ima uho za jezike i želi mi pomoći. "Moraš vježbati, čitati",  savjetuje me. Odgovaram kratko kako nemam vremena, ne želeći objašnjavati kako imam blizanke i tvrtku kojoj sam posvećena svo vrijeme koje nisam s djecom angažirana te da jedino vrijeme za vježbanje ruskog bilo bi doslovno na wc-u.  Zahvaljujem joj na brizi i dodajem kako tečaj shvaćam rekreativno, što je u neku ruku doslovno i bila istina. Naime, sve dok nije zahladilo na tečaj sam dolazila biciklom.I uistinu, taj tečaj bio je moja teretana, fitnes ili koji već rekreativni trend žene obično pohađaju, i u psihičkom smislu. Ponedjeljkom i četvrtkom pretvarala se iz gusjenice iz leptira skidajući svoju odoru pidžame i oblačeći već zaboravljene kombinacije. Uživala sam u socijalizaciji, ljudima, razgovoru… "Samo ne želim da se mučiš" – zaključila je pokroviteljski moja donedavna kolegica našu raspravu. 

Shvatila sam tada da je zbog mog mladenačkog izgleda, bicikla i opuštenog ponašanja moja donedavna kolegica vjerojatno mislila kako još studiram i da je "nemam vremena" samo floskula kojom si samo želim nabiti važnost. "Bez brige" – odgovorila sam sa smiješkom. Čemu razbijati iluziju?  Jer, ipak, ta lažna zabrinutost za moju dobrobit samo je potvrdila kako se "mučenje“ isplatilo. Vrijedilo je svaku kunu malo se (od)maknuti i biti ona nonšalantna osoba otprije.

Dvojceki.com
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Nije mi privlačan. Ne pišem zato. On je mirisan. Oko njega ide neki val divnog parfema. Zatvorim oči i udišem.

Obitelj

Roditeljstvo je područje u kojem moramo opstati fizički i psihički kako bismo bili uspješni.

Duh i tijelo

Ono o čemu sam oduvijek željela pisati je samopouzdanje koje si svi tako silno želimo.

Drama Queen

Vjerujem da će mi i dijeta pasti na pamet. Već mi jedan patuljak šalje linkove na sve i svašta bez ugljikohidrata.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.