Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Muči vas gubitak kose? Stručnjaci tvrde da jedno “obično” ulje može sve promijeniti

Trenutno je jedna od aktualnih tema na TikToku ulje ružmarina i njegov pozitivan učinak na rast kose.

Trenutno je jedna od aktualnih tema na TikToku ulje ružmarina i njegov pozitivan učinak na rast kose, a samo jedan video o njegovom korištenju do danas ima oko 2 bilijuna pregleda, a da će pomoći svima koji se muče s gubitkom kose slažu se i dermatolozi.

Znanost se dakle slaže kako će svakodnevna upotreba ulja ružmarina pomoći kod ponovnog rasta kose, a isto tako može ju zaštititi od vanjskih negativnih čimbenika kao što su UV zrake ili onečišćen zrak.

Ulje ružmarina će stimulirati rast dlake

Jedna je mala studija, provedena prije 8 godina, pokazala da ulje ružmarina ima slična svojstva kao jedan od najpoznatijih preparata koji se koriste za pomoć kod rasta kose kod pacijenata s androgenetskom alopecijom. Čini se da ono, osim što pomaže kod rasta kose, smanjuje svrbež tjemena već par mjeseci nakon korištenja. Iako je u pitanju jedna provedena studija, rezultati su obećavajući.

“Sve se svodi na to da ovo ulje uistinu djeluje, a studija je potaknula ljude da razmisle o korištenju ovog proizvoda za rast kose. Danas se često traži od strane pacijenata upravo ulje ružmarina”, navodi dr. Shilpi Kherarpal, dermatolog.

Ključni sastojak ovog ulja je karnozina kiselina koja sadrži protuupalna i protugljivična svojstva te se čini da obnavlja uništene živce i pomaže kod cirkulacije, a upravo tako utječe na brži rast kose, navode stručnjaci klinike Cleveland. Dr. Michaell Green navodi kako se tako lakše prenosi kisik do korijena dlake i lakše se prevenira i njen gubitak.

Ako ga koristite 6 mjeseci, promjene će biti jako vidljive

Khetarpal navodi kako je potrebno ovo ulje koristiti par dana u tjednu tako da se umasira u tjeme i ostavi tako par sati te se ispere. Potrebno je samo par kapi ulja.
Korištenjem ulja kosa će izgledati masno, pa stručnjaci navode kako je pametno nanositi ga samo na tjeme, a kada proizvod kupujete neka to bude onaj koji sadrži 100 posto ulja ružmarina bez mirisa, a valjalo bi ga isprobati na malom području kože kako biste bili sigurni da neće doći do negativnih reakcija.

Možete koristiti i vodicu s ružmarinom, ako ne želite koristiti ulje, ona je nešto jeftinija i neće mastiti kosu.

Na kraju stručnjaci upozoravaju kako je važno biti strpljiv i koristiti ulje nekoliko dana u tjednu kroz šest mjeseci kako bi se primijetile promijene. Kako je gubitak kose problem koji muči sve više žena i muškaraca, zašto ne isprobati jedan prirodan proizvod?

Kako napraviti vodicu s ružmarinom?

Postupak je jednostavan a potrebno je par čaša destilirane vode, 5 grančica ružmarina i jedna boca s raspršivačem.

Ružmarin natrgajte i stavite u kipuću vodu te ostavite da se kuha na laganoj vatri 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite tako 30-ak minuta da stoji u poklopljenoj posudi.

Sve procijedite i prebacite u posudu s raspršivačem i par puta u danu nanesite na tjeme.

Izvor: https://www.insider.com/rosemary-oil-for-hair-growth-strength-2023-8

Više

Darivanje

Vrijeme je da ih upoznate! BITE ME je brand zdravih, organskih pločica i kolačića.

Savjeti stručnjaka

Što ako ste baš vi ove godine neizmjerno tužni jer ćete blagdane provesti sami, ili se samo osjećate usamljeno?

Suncokreti na oblacima

Zanimljivo je da kad sam bila mlađa nisam to nikad radila. Nikad se nisam stizala baviti analizama

Drama Queen

Fascinantno mi je to kako je u našem društvu postalo nemoguće dati konstruktivnu kritiku.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.