Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Muffini s borovnicama

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Muffin ili cupcakes je naziv za vrstu kolačića nastalu u Sjedinjenim Američkim Državama. Najčešće se jedu za doručak, a najčešće budu obogaćeni sastojcima poput čokolade ili orašastih plodova poput badema, oraha, lješnjaka ili voća.

Blueberry muffins jedna je od najpoznatijih vrsta. Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Sastojci:

  • 200 g svježih borovnica
  • 120 g otopljenog i ohlađenog maslaca
  • 120 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • 300 g jogurta
  • šećer u prahu za posipavanje

Postupak :

Pećnicu zagrijte na 180 C.

Pomiješajte zasebno suhe od “vlažnih” sastojaka. Brašno, šećer, prašak za pecivo i koricu limuna izmješajte pa u sredini napravite jamicu. Otopljen maslac izmiksajte kratko s jajem i malo soli, dodajte jogurt. Smjesu izlijte u pripremljenu jamicu suhih sastojaka i sve zajedno sasvim kratko izmješajte. Pokoja grudica nastala mješanjem neće smetati.

Borovnice operite , posušite papirnatim ubrusom i lagano nabrašnite. Udubine u limu za muffine obložite papirnatim kalupima, pa ih napunite smjesom uz pomoć žlice. U svaki muffin (smjesu) utisnite po nekoliko nabrašnjenih borovnica. Pecite cca 25 minuta (čačkalicom provjerite pečenost, čista čačkalica znak je dovoljno pečenih muffina).

Gotove muffine izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta u limu, a zatim ih izvadite iz lima i prohladite na rešetki za kolače. Po želji, poslužite ih tople ili hladne. Pospite ih šećerom u prahu.

Just Good Food

Written By

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.