Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Na Britanac po staru škrinju!

Zagrebački sajam antikviteta nudi brojne zanimljivosti.

Svake nedjelje, već od ranih jutarnji sati popularan zagrebački Britanski trg okuplja brojne poklonike starina, ljubitelje antikviteta kao i radoznale šetače. Posjetili smo ga prošli vikend u potrazi za starim škrinjama, vrlo trendy accessoarom za dom. Velika ponuda koja nas je dočekala, potvrdila nam je kako je taj sajam iz godine u godinu sve posjećeniji, zasluženo noseći epitet “nedjeljne špice”.


Škrinja kao stolić

Stare škrinje su vrlo atraktivan i prilagodljiv ukras za dom jer se lako mogu uklopiti i u klasični i u rustiklani pa čak i minimalistički prostor. Ovisno o obliku i namjeni, takve škrinje mogu vam poslužiti umjesto coffee stolića ili kao klupa u predvoru i hodniku.

Nimalo se nismo brinuli oko raštimanog izgleda škrinja, budući da smo na sajmu otkrili nekolicinu vještih majstora koji su u stanju od sive i derutne škrinje uz malo restauracije napraviti reprezentativni primjerak.Cijena oko 900 kuna

Na sajmu smo naišli i na nekoliko škrinja u veselim proljetnim bojama, ukrašenih cvijećem, zatim na par pravih gusarskih s metalnim okovima te na neobičnu škrinju presvučenu zlatnom čipkom. Cijene su raznolike i ovise naravno o stanju i dimeniji škrinje.

Za dobro očuvanu škrinju dimenzija pogodnih za stolić u dnevnoj sobi cijena je oko 900 kn.Tražena roba


Igor Recek, trgovac starinama koji redovno izlaže na Britancu istaknuo nam je kako su škrinje vrlo tražena roba:

– Kupaca ima raznih profila, neki traže škrinje za svoje vikendice, drugi žele otkačeni detalj u svom modernom stanu, a treći jednostavno vole imati doma jedan takav nesvakidašnji komad.Restauracija stare škrinje i ukrašavanje decoupageom preko studija Chic Elle stoji oko 800 kn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Druženje u centru Zagreba s Bakom Jelom i ličkim specijalitetima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.