Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Financije

Na Forbesovoj listi najbogatijih rekordan broj žena

Christy Walton je najbogatija žena na svijetu

Osnivač Microsofta Bill Gates vratio se nakon četiri godine na čelo Forbesove liste najbogatijih na svijetu. Titulu je preuzeo od telekomunikacijskoga mogula Meksikanca Carlosa Slima Helua koji je četiri godine bio prvi. Na listi se broj žena povećao za 25 posto. Sada se tamo nalaze 172 žene, dok je prošle godine bilo 138 ženskih milijardera.

Bill Gates, osnivač Microsofta nakon pune četiri godine ponovno je ”zasjeo” na čelo Forbesove liste najbogatijih, a sve to s razlogom jer je njegov imetak u zadnjih godinu dana narastao za nevjerojatnih devet milijarda dolara. Koliko je njegovo bogatstvo ”dugotrajno” potvrđuje činjenica da se Gates nalazio na prvom mjestu 15 godina, od zadnjih 20 godina.

Treće mjesto već drugi put zaredom drži španjolski trgovac odjećom Amancio Ortega, najpoznatiji po lancu trgovina Zara. On je i ovaj put utoliko dovoljno odmaknuo od četvrtog mjesta, koje je ponovno pripalo milijarderu Warrenu Buffetu.

Iznenađenje je američki kockarski tajkun Sheldon Adelson, koji se ove godine ponovno, nakon 2007., pozicionirao u društvo prvih deset, dodavši u svoje bogatstvo dodatnih 11,5 milijarda.

28th Annual Imagen Awards - InsideChristy Walton

Osim imena, koja su mnogobrojne iznenadili ili samo potvrdili očekivano, na Forbesovoj listi ove godine nalaze se i neke novosti. Tako primjerice, da bi bogataš ušao u prvih dvadeset, morao je imati rekordnih 31 milijardu dolara. Lani je za ulazak među 20 trebalo težiti neto ”tek” 23 milijarde.

Forbesova godišnja lista milijardera sadrži čak 172 žene, što je povećanje za 25 posto u odnosu na prošlogodišnjih 138 žena milijardera. Od 268 novopridošlica na listu 42 su žene, što je najveći udio novih ženskih milijardera ikada. Facebookova glavna operativna direktorica Sheryl Sandberg prvi put se našla na popisu. Najbogatija žena nalazi se na 9. mjestu Forbesove liste, a radi se o Christy Walton vlasnice američkog lanca supermarketa Wal-Mart koja na svom računu broji 36,7 milijardi dolara. Slijedi ju na 11. mjestu Liliane Bettencour iz L’Oreala s 34,5 milijardi dolara.

( Izvor: Profitiraj.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Možda vam sve ovo zvuči grubo ili negativno, ali to su zapravo činjenice i možda ćete biti sretni i zadovoljniji kada ih prihvatite.

Duh i tijelo

U drevnim traktatima mudraci kažu da je u ovom svijetu djeluje energija izobilja i da je sam svijet izgrađen na toj energiji.

Dobar posao

Koliko puta vam se dogodilo da ste govorili nešto važno klijentu, zaposleniku, poslovnim partnerima, kolegama uvjereni da su vas razumjeli, a na kraju se...

Financije

Donosimo šest važnih Feng shui savjeta koji će vam osigurati veći priliv novca u vaš dom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.