Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Na putovanje automobilom

Prednosti i mane putovanja na četiri kotača.

Najbolji način da saznate zašto bi radije putovali automobilom, nego autobusom, vlakom ili zrakoplovom je – da odmjerite prednosti i nedostatke:

Prednosti
 
Više slobode

Putujte bez pritiska programa putovanja. Možete napraviti puno roštilja na mjestima gdje se nijedan turist ne zaustavlja, napraviti fotografije koje još nitko nije napravio, proputovati sela koja su sasvim izolirana.

Putovati vašim ritmom

Ne trebate gledati na sat i red vožnje autobusa ili vlaka, ustajati se u četiri sata ujutro i napuštati stan ili kuću. Izaberite vašu satnicu i vaš planing, na vama je da se odlučite  želite li ostati dva sata ili dva tjedna na istom mjestu.

Više udobnosti

U automobilu imate više udobnosti. Nemate koljena blokirana uz sjedalo nekog turista ispred vas. Automobil vam omogućuje prijevoz više materijala(šator, mini hladnjak, hrana, oprema za fotografiranje…)

Ekonomska prednost


Putovati u automobilu je ekonomično ako su u automobilu dvije ili tri osobe.

Više uspomena


Putovati u automobilu je još uvijek dosta originalno, vaše poteškoće i mehanički problemi se pretakaju u neizbrisiva sjećanja i anegdote koje ćete pričati svim vašim prijateljima.Nedostatci

Više brige


Ako ste strašljive prirode, više ćete misliti na rizike krađe ili razbijanja automobila, a i na mehaničke probleme koji bi vam se mogli desiti bilo gdje na putu.

Mehanički problemi


Činjenica je da se svaki automobil može pokvariti i to više puta. U tom slučaju, riskirate da upoznate "sve" automehaničarske servise u zemlji putovanja.

"Izgubljeni" dani


Ako kupujete automobil, treba vam vrijeme da ga izaberete i kupite. Na kraju, treba vam vrijeme da ga prodate.

Novčano pitanje

Kupiti ili iznajmiti jedan automobil može koštati više nego putovanje vlakom ili autobusom, to najviše ovisi od broja putnika i cijene goriva.
 
Odvojenost i prostor

Automobil se može doživjeti kao jedan zatvoren prostor, odvojite se od lokalnog stanovništva, za razliku od autobusa i vlaka, gdje su kontakti olakšani i vrlo mogući. Ako putujete s nekoliko osoba, morat ćete imati strpljenja s nedostacima vaših prijatelja, koji ponekad mogu stvoriti napetosti.U koju zemlju putovati?

Putovati automobilom nije prilagodjeno za bilo koju zemlju. Treba izbjegavati ekstremne slučajeve, a to su premalene i prevelike zemlje.

Premalene: Ovdje mislimo iznad svega na otočja, zemlje kao npr. Grčka, gdje ćete biti prisiljeni vrlo često koristiti trajekte između otoka, uporaba automobila je ograničena: lakše je tada putovati na motoru i skuteru, ili činite kao i svi: putujte u kombinaciji avion + brod.

Prevelike: Zamislite Argentinu – 1.000 km ravne linije, sve u istom smjeru, non stop – to je nagore za vozača. U tom slučaju, treba se češće zaustavljati! Ako ne, putujte avionom.

Puturist.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Jeste li već posjetili Vukovar? Sve je atraktivnija destinacija domaćim i stranim gostima, evo i zbog čega.

Duh i tijelo

Uostalom, najviše mrzimo stvari kojih se najviše plašimo, zar ne?

Putovanja

Hladnoća vam lagano rumeni lice i razmišljate o tome kako bi bilo sjajno pobjeći na neki divan wellness i uživati u predivnim pogledima, vrućim...

Zanimljivosti

Uvala Zavratnica se ne naziva bez razloga biserom naše obale – to je jedna od naših najljepših uvala.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.