Nahranite kožu kokosovim i avokadovim uljem

Kokosova palma jedna je od najznačajnijih drvenastih biljaka, a mnogi bi se složili da je to drvo koje zadovoljava sve ljudske potrebe. Kokosovo ulje dobiva se iz kopre, sušenog mesa kokosovog oraha. Njegov sastav ima visok udio zasićenih masnih kiselina, otprilike oko 92%. Prije se smatralo da su masne kiseline veoma nezdrave, no dokazano je da one daju energiju te se bore protiv virusa i štetnih bakterija u našem tijelu.

Kokosovo ulje je vrlo efikasno kod njege kose i kože. Uklanja perut, jača i njeguje kosu i daje joj svilenkasti sjaj. Kod nanošenja ulja na kožu, prvo ćete primijetiti glatkoću tijela, a iznimno pomaže kod suhe kože. Usporava starenje i sprječava pojavu bora. Pospješuje i tamnjenje kože ljeti, no budite oprezni jer nema zaštitnog faktora. Sve u svemu, definitivno je ulje koje vrijedi imati uz sebe.

masaza-kokosovim-uljem-3

Avokado je biljka koja potječe iz tropskih i suptropskih područja Sjeverne i Južne Amerike, a svoje korijene također vuče iz Meksika. U današnje vrijeme, uzgaja se u mnogo zemalja diljem svijeta. Osobito se koristi kod vegetarijanske prehrane. Ulje avokada dobiva se hladnim prešanjem cijelog ploda. I ovo ulje također se koristi u kozmetičke svrhe, a iznimno je bogato vitaminima A i E, vitaminom B-kompleksa pa čak i vitaminima C i D što mu omogućuje otpornost na oksidaciju.

U početku je poprilično masno i gusto, no njegova apsorpcija je iznimno brza stoga se upija u kožu i nakon njega ostaje intenzivan sjaj. Izuzetno pomaže kod suhe i zrele kože te kod izlaganja pretjeranom suncu. Zadržava vlažnost i glatkoću kože i ima pozitivan učinak kod prevencije strija. Jedino na što treba pripaziti je da ulje ne ostavljate u blizini kućnih ljubimaca jer je vrlo otrovno za velik broj životinja.

masaza-kokosovim-uljem-2

Svatko od nas ponekad zaslužuje malo se opustiti i nahraniti svoje tijelo i lice, a sada to možete vrlo povoljno. Trendi.hr i Studio za masažu i njegu tijela Freya nude vam jedinstvenu ponudu – masažu cijelog tijela toplim kokosovim uljem i masažu lica avokadovim uljem za samo 89 kn. Studio Freya sa svojim stručnim osobljem pobrinut će se da barem nakratko zaboravite na sve probleme i u potpunosti uživate u tretmanu. Osobito ako ste jedni od onih koji vječno moraju brinuti o svemu, vrijeme je da se za promjenu netko malo pobrine i za vas. Zaslužili ste!

Autor: Trendi.hr