Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Najbolje vrijeme za seks

Hormonalne tajne i usklađivanje bioritma.

Hormonalne promjene koje se događaju tijekom ženskog ciklusa utječu na seksualni život. Ženski ciklus određuje seksualne želje i uzbuđenje kod žena. U prvim danima mjesečnice, ženski glas je dublji i privlače ih muškarci koji se čine kao dobra prilika za dugoročnu vezu. U vrijeme ovulacije, ženski libido je na vrhuncu, a privlačniji su im macho muškarci. Široka vilica i muževne crte lica ženama je znak da će prenijeti dobre gene na potomstvo.

No, osim promjena u ciklusu, i različit bioritam muškarca i žene može utjecati i na njihov seksualni život. Psiholozi tvrde da parovi koji imaju potpuno suprotan bioritam, svađaju se više, manje izlaze zajedno i osjećaju se udaljeni jedno od drugog. Ove poteškoće najčešće dolaze od činjenice da manje upražnjavaju seks. Čak i parovi koji imaju isti bioritam, mogu imati neslaganja oko vremena kada su raspoloženi za seks.Muški i ženski libido razlikuju se tijekom dana. Muškarci su raspoloženi za seks rano ujutro nakon što se probude, posebno ako su imali erotske snove. U 7 sati aktivnost muških spolnih hormona naraste za 20%, a do 9 sati i do 50%. Uzbuđenje pada do 10 sati, a ponovno raste oko 11.

Iako je žena budna ujutro između 6 i 8 sati, njezino tijelo još nije spremno za seks. Razina melatonina (hormona spavanja) je visoka, a temperatura tijela još je niža kao što je bila tijekom noći.Između 8 i 10 sati žena je potpuno budna i spremna za seks. Naime, razina endorfina u krvi dosegla je vrhunac i tada joj je potrebno vrlo malo vremena da se uzbudi. Muškarac se u to vrijeme počinje već koncentrirati na posao, a razina testosterona vraća se u normalu.

Žena je najaktivnija oko podneva, a uzbuđenje kod muškarca raste. Poslijepodne između 14 i 16 sati ženski reproduktivni sustav spreman je za začeće. U to vrijeme ženu ne zanima sporo i lagano vođenje ljubavi, već je spremna na grublji i brzi seks. Kvaliteta spermija je najviša oko 16 sati, stoga je ovo vrijeme najbolje vrijeme za pokušaj začeća.Poslijepodne oko 18 sati muškarce privlači seks na brzaka kako bi se lakše riješili nakupljenog stresa i negativne energije, što odgovara i ženama. Večer je vrijeme kada se podudaraju seksualne želje muškarca i žene.

Poslije 20 sati, žene su odmorene i spremne na eksperimentiranje u krevetu. Muškarac je opušten, još nije pospan i spreman je za dugi i spori seks. Prema stručnjacima koji proučavaju bioritam, najbolje vrijeme za seks je 22 sata, jer orgazam i trenuci opuštanja nakon njega pomažu boljem snu. No, većina muškaraca nakon orgazma zaspi, što često uzrujava njihove djevojke koje su u poesebno romantičnom raspoloženju.Nakon ponoći, tijelu je potreban san, a mnoge žene najlakše mogu doživjeti orgazam tijekom polusna. Naime, tijelo je potpuno opušteno i ovaj fenomen javlja se kod žena koje inače imaju poteškoće s orgazmom. Naravno, muškarac bi trebao ostati budan za ovo iskustvo.

Iako se mnogi stručnjaci slažu da su muškarci najviše raspoloženi za seks rano ujutro nakon što se probude, a žene navečer oko 22 sata, svaki par je drugačiji. Najvažnije je slušati vlastite želje i potrebe, ali i imati razumijevanje za partnerove.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Seks

Bez sumnje, osobna povezanost proizlazi iz osjećaja sigurnosti, opuštenosti i osjećaja vrhunske ugode.

Seks i osjećaji

Opsesija se može usporediti s osjećajima koje imaju djeca kada ne dobivaju ono što žele - rade sve kako bi na kraju to nešto...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.