Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Najbolji božićni pokloni za najbolje prijateljice

Razmislite na vrijeme o tome što zaista veseli vašu prijateljicu, a inspiraciju za najbolje poklone prijateljicama potražite među našim prijedlozima.

Zakoračili smo u prosinac, mjesec u godini koji je pun radosnih trenutaka, zajedničkih druženja i zvonkog smijeha. Ovog prosinca vrijeme biramo provoditi s najbližima, s obitelji i prijateljima. A kako su nam prijateljice obitelj koju smo si same odabrale, radujemo se vremenu koje ćemo provesti zajedno. I želimo im darovati poklon koji će pokazati koliko su nam važne i koliko nam je stalo do njih.

Prijateljice su uz nas kad se radujemo, kad tugujemo i kad ih samo pa… Trebamo. Zato je i odabir poklona za njih ili vrlo jednostavan – kad znamo što žele, ili vrlo zeznut – jer im želimo dati najbolji poklon, ali nismo sigurne što odabrati. Razmislite na vrijeme o tome što zaista veseli vašu prijateljicu, a inspiraciju za najbolje poklone prijateljicama potražite među našim prijedlozima.

Za prijateljice koje vole čitati

Ako i nije pjesnikinja, vaša je prijateljica pjesma. Želite li ju raznježiti, pokloniti joj zbirku pjesama. Mnogo je poznatih citata o poeziji, a jedan od nama najljepših je onaj Thomasa Graya: ”Poezija su misli koje dišu i riječi koje gore”. A kome bi radije poklonili takve misli i riječi nego najboljim prijateljicama?

Ako nas pitate za pravu žensku preporuku, škicnite ”Mlijeko i med’Rupi Kaur. Spoj poezije i proze koji progovara o temama preživljavanja, nasilja, zlostavljanja, ljubavi, gubitka i ženstvenosti indijsko-kanadske pjesnikinje uvlači se u svaku poru.

Kad je o domaćim autorima riječ, ovu zbirku nećete pronaći lako, ali vrijedi je potražiti. Zbirka pjesama “Mekoća” vrgorskog autora, pisca i pjesnika Jure Divića, obuhvatila je 48 pjesama posložena u tri ciklusa, a teme oko kojih se vrti cijela zbirka jesu – ljubav i eros. Ne postoji bolja preporuka za poeziju koja se čita u dugim zimskim noćima.

Tu je i knjiga “Nijanse zelene zrelosti”, mlade autorice Marije Gaura koju možete kupiti u Frakturi i na njenom Instagram profilu Pišem ti po zidu.

Za prijateljice koje uživaju naučiti nešto novo

Možda je spomenula kako bi voljela ići na tečaj keramike ili naučiti plesti? Ili bi željela naučiti strani jezik, ali nikad ne stiže? Iznenaditi prijateljicu onim što želi, ali joj je zadnje na listi, jer je samo za njezin gušt, najljepši je poklon. Osim što joj poklanjate ostvarenje želje, pokazujete i kako ju slušate dok govori. Možete joj darovati radionicu/tečaj, ali možete joj pokloniti i ‘osnovnu opremu’.

Primjerice, ukoliko želi naučiti plesti, vune i pletaće igle uz par linkova s besplatnim tutorijalima na webu interneta ‘will do the magic’.

Imamo i posebnu preporuku. Ima li kvalitetne komade namještaja koji se više ne proizvode, a s neograničenim rokom trajanja i koje treba samo malo osvježiti – darujte joj radionicu redizajna starog namještaja. Ovo je sjajan dar za prijateljice čiji komadi namještaja imaju sentimentalnu vrijednost, pa ih ne žele baciti, a ne uklapaju se u dizajn ostatka interijera.

Za prijateljice koje se vole njegovati

Bile one same zaljubljenice u skincare ili im vi želite priuštiti nešto zbog čega će se osjećati lijepo i izgledati još ljepše, sad je pravo vrijeme da potražite beauty blagdanske setove. Blagdanski setovi najčešće sadrže dodatni poklon, putno pakiranje ili neku drugu sitnicu koja veseli. Osim toga, pakiranja su atraktivna i već sama po sebi pravi bombončić. Hoće li beauty set koji odaberete za svoju besticu biti dekorativan ili preparativan, ostavljamo vama na izbor.

Ako, pak, želite stvarno dobru preporuku, zavirite među Dermalogica blagdanske setove. Čak tri seta sadrže jedan od naših omiljenih proizvoda – Dermalogica Circular Hydration Serum za kružnu hidrataciju u kojoj se vlaga ne gubi, već se preusmjerava natrag u kožu i tako ‘zaključava’ hidrataciju. Rezultat je meka i baršunasta koža. Hydration on-the-go set savršen je za putnice jer sadrži tri putna pakiranja: Circular Hydration Serum (10 ml), Daily Milkfoliant (13 g) i Skin Smoothing Cream (15 ml).

Za prijateljice koje uživaju u mirisima

Naravno da joj možete pokloniti omiljeni parfem, jer sigurno znate koji joj je najdraži. Ili je razveseliti nekim mirisnim novitetom koji još nema ako je luda za isprobavanjem novih mirisnih nota. No, ne mora uvijek to biti parfem za nju. Znate li što voli, darujte joj aroma difuzor ili mirisnu svijeću koji će zamirisati njezin životni prostor. Ovisno o tome što odaberete, mirisne svijeće pomoći će joj da se opusti ili napuni baterije.

Ako želite u njezin dom unijeti miris blagdana, odaberite Warm Apple Pie, miris koji je u svojoj limitiranoj zimskoj kolekciji ponudio Glade. Ovaj miris trenutno će ju teleportirati među obitelj i prijatelje s kojima se toliko volimo okupljati i provoditi vrijeme meteorološki hladnog, ali u srcima najtoplijeg mjeseca u godini.

Za prijateljice koje vole provoditi vrijeme sa svojim prijateljicama

Ovo je stvarno efektan poklon koji će raznježiti baš svaku prijateljicu. Ne postoji poklon koji ćemo toliko pamtiti koliko pamtimo zajedničko vrijeme. Rezervirajte stol u omiljenom restoranu i provedite večer u razgovoru, nabavite karte za kazalište i pogledajte zajedno predstavu o kojoj ste neki dan pričale, sredite se kao nekad i izađite u cjelovečernji provod. Ili joj tek darujte poklon karticu na kojem će upisati datum i dan za koji želi da ga provedete zajedno.

Ne propustite

Darivanje

Weywardice – roman o ženskoj snazi u kojem se prate sudbine triju izuzetnih žena iz različitih stoljeća – zadivljujući su prvijenac australsko-britanske autorice Emilije...

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

SheRULES

Arty party u galeriji je interaktivna, iskustvena, prodajna izložba umjetnina; slika, stakla, keramike i dr., ali za razliku od klasične izložbe s malim iznenađenjem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.