Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj

Otkrijte koji su poslodavci i zašto najatraktivniji na hrvatskom tržištu.

Tijekom siječnja i veljače 2008. godine MojPosao proveo je istraživanje na više od 2500 ispitanika kako bi dobili odgovor na pitanje: tko su najbolji poslodavci kod nas. Rezultati su prezentirani i u novom vodiču za posao „Hoću (bolji) posao!- Karijere 2009."

Top deset poslodavaca

Prvo mjesto pripalo je T-HT-u/T-Mobilu, na drugom mjestu je Agrokor s tvrtkama „kćerkama“. Vipnet je kao i prijašnjih godina među prva tri, slijedi ga na četvrtom mjestu INA, zatim Pliva. Na šestom i sedmom mjestu nalaze se Zagrebačka banka i Privredna banka Zagreb. Osmo mjesto drži HEP, deveto dm i deseto Siemens.

Zanimljivo je spomenuti da se među prvih 20 poslodavaca prvog izbora nalazi čak pet banaka, već spomenute Zagrebačka i Privredna banka Zagreb, zatim Raiffeisen Bank, Hypo Alpe-Adria Bank i Hrvatska Pošta. 

Među presudnim razlozima atraktivnosti poslodavca prvog izbora ispitanicu su naveli: priliku za napredak u struci, vodstvo u sektoru, sigurnost radnog mjesta, ukupni image u poslovnom svijetu i harmonične odnose na radnom mjestu. Tu je još i socijalna odgovornost poslodavca, visina plaće i ostale nematerijalne beneficije te hijerarhijsko napredovanje.

Između veljače i lipnja prošle godine MojPosao je istraživao između 3000 zaposlenika u 51 tvrtki koji su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, prema ocjeni samih zaposlenika?

Istraživanje je obuhvatilo šest područja: strategiju i vodstvo, rad, motivaciju i nagrađivanje, usavršavanje i razvoj, međuljudske odnose, lojalnost trenutnom poslodavcu i doživljaj sigurnosti posla.

U kojim je tvrtkama najbolje raditi?

Tvrtke su prema veličini bile podijeljene u dvije grupe, na velike i srednje, odnosno male tvrtke. Velikim se smatraju one s 200 ili više zaposlenih, a srednje i male su s manje od 200 zaposlenih.

Ispitanici su odgovorili da je prema njihovom mišljenju kad su u pitanju velike tvrtke najbolje raditi u dm-u, potom Puljanki, Orbicu, Orvas Plusu, Končaru-Energetskim transformatorima. Na listi je i Belupo, zatim Auto Hrvatska, Holcim, Končar-Elektronika i informatika te HGspot.

Što se, pak, tiče malih tvrtki na prvom mjestu je tvrtka Kožul, Alarm automatika je na drugom, treća je PK (Palfinger Kran), četvrti FedEx Express (Rhea). Srcu je pripalo peto mjesto, Smit Commercu šesto, Tehnomobilu sedmo. Osmo mjesto drži Avon, deveto Urban konstruktor, dok je Neckermann- kataloška prodaja na desetom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Duh i tijelo

Odlazak na posao čini vas nervoznom?! Kažu, kurkuma pomaže.

Savjeti stručnjaka

Još donedavno ljudi su jeli manje, a kretali se više.

Brinimo jedna o drugoj

Proizvodi za žensku higijenu dm marke Jessa dostupni su u prodavaonicama dm-a i u dm online shopu po novim, nižim cijenama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.