Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Najčešći mitovi o prehrani

Jaja ne povećavaju kolesterol

Internet je prepun članaka koji se kunu u svoju vjerodostojnost i točnost, no ipak u šumi informacija valja biti oprezan. Često smo meta studija koje nastoje utjecati na naša uvjerenja, posebice ona koja se tiču prehrane. Ovog smo puta svoju pažnju usmjerili na mitove o čokoladi, jajima i organskoj hrani.

Čokolada izaziva akne

Mit o čokoladi, kao stavki koja izaziva akne, srušen je davne 1969. godine kada su znanstvenici utvrdili kako hrana bogata ugljikohidratima i mastima ne izaziva pojačano mašćenje kože, dakle ne može pogoršati samo stanje kože i stvaranje prištića.

cokolada

Jaja doprinose srčanim oboljenjima

Ova namirnica se već dugi niz godina nalazi na crnoj listi, no ako je vjerovati istraživanju američkih nutricionista provedenom 1982. godine, veza između konzumiranja jaja i srčanih bolesti nije uspostavljena. Također, sudionici istraživana koji su tijekom određenog perioda povećali zastupljenost jaja na menuu, nisu imali povišen kolesterol.

Organska hrana ima veću nutritivnu vrijednost

Kritički osvrt objavljen 2010. godine donio je razočaravajuće podatke o organskoj hrani i njezinoj nutritivnoj vrijednosti. Ako mu je vjerovati, ista nema veći nutritivni sastav od one uzgojene u konvencionalnim uvjetima. Međutim, moramo priznati kako je izostanak pesticida pri uzgoju organske hrane stavka koja se nikako ne smije izostaviti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Za više ideja o tome što možete ponijeti na piknik, donosimo jednostavne recepte za super jela gotova u svega pola sata!

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Seks

Seks je zanimljiva tema, a uvijek ima puno toga više što želite čuti…

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.