Najefikasniji antioksidans – Energizer HPE 40

"Zbog sposobnosti obnavljanja, svaka ljudska stanica nosi u sebi klicu besmrtnosti", izjavio je akademik Miroslav Radman, član Francuske akademije znanosti na svjetskoj premijeri na jednog od najefikasnijih antioksidansa nove generacije ADR Energizer HPE 40, predstavljenom u okviru projekta dugovječnosti u zdravlju u četvrtak, 20. listopada 2011. u Smaragdnoj dvorani hotela The Regent Esplanade Zagreb.

"Znamo da je ljudski vijek izuzetno fleksibilan te da se barem dva posljednja stoljeća produžuje po šest sati na dan što znači tri mjeseca svake godine. Zato je ljudska intervencija u cilju usporavanja starenja realističan projekt. Budući da je starenje u korelaciji sa korozijom odnosno oksidacijom proteina – molekula nosilaca svih životnih funkcija, koja uništava njihove funkcije i rezultira deregulacijom staničnih aktivnosti, očekuje se da neutralizacija korozivnih radikala smanji putem antioksidativnih elemenata nivo oksidativnih oštećenja te poveća učinkovitost sustava biokemijskog čišćenja i molekularnih popravaka. To je ekvivalentno staničnom pomlađivanju''.

Radman je posebno istaknuo da su mjerenja ADR proizvoda, izvršena u MedILS-u u Splitu, pokazala da ADR proizvodi, koji u sebi sadrže mješavine najpoznatijih antioksidanata u posebno stabiliziranom obliku, daju daleko bolje rezultate nego drugi poznati antioksidansi.

Spriječiti nastanak i neutralizirati uzročnike oksidacije

Govoreći o svojstvima ovog proizvoda, dr.med. Slavko Ivković, član Europske akademije za interdisciplinarnu medicinu i član znanstvenog savjeta akademije, pojasnio je njegove temeljne karakteristike i važnost svakodnevne primjene, naglasivši u uvodu da je uloga antioksidansa u očuvanju zdravog života od iznimnog značenja. Broj proteina oštećenih oksidacijom povećava se eksponencijalno tijekom starenja, što rezultira akumulacijom abnormalnih proteina povezanih s ubrzanim procesom starenja i nastankom niza neizlječivih bolesti. Broj pacijenata starijih od 40 godina koji obolijevaju od karcinoma, neurodegenerativnih i ili autoimunih bolesti u stalnom je porastu.

Najučinkovitiji način prevencije ubrzane oksidacije ljudskih stanica i razvoja oksidativnog stresa je sprječavanje nastanka i neutralizacija uzročnika oksidacije – slobodnih nesparenih kisikovih čestica (Reactive Oxygen Species, ROS). Njihovo formiranje pospješuju lijekovi, zagađenja vode, zraka i hrane, UV zračenje, radioaktivni i kemijski otpad, masna hrana, duhan, alkohol ili pak intenzivna fizička aktivnost, zbog čega su primjerice posebice ugroženi profesionalni sportaši. Nažalost, vitaminski antioksidansi, kao što su vitamini A ,C i E, pokazali su, potvrdio je Ivković, minimalni antioksidacijski efekt, a klinički rezultati ukazuju na njihovu neučinkovitost u prevenciji kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti. Stoga se pogrešno misli da antioksidansi nemaju djelovanje i da ne mogu spriječiti nastanak bolesti.

Polifenoloski nevitaminski antioksidans nove generacije

Energizer HPE 40 je polifenolski nevitaminski antioksidans nove generacije bez toksičnih ili drugih štetnih i neželjenih posljedica te izrazito snažnog antioksidantnog djelovanja i to primjera radi nekoliko tisuća puta jačeg od vitamina E. Sadrži koktel prirodnih farmakološki aktivnih supstanci iznimnih antioksidacijskih svojstava – resveratrol, oligomerne proantocijanidine (OPC), likopen i EGCG (ekstrakt zelenog čaja). Specifičnost proizvoda proizlazi također i iz karakteristika inovativnog biotehnološkog postupka proizvodnje pomoću kojeg se postojeći biokemijski efekti svih supstanci dodatno pojačavaju uslijed njihova sinergizma.

Tri primarna cilja

Tri su primarna cilja u razvoju ovog proizvoda – zaštititi DNA, proteine i lipide od oksidacijskog oštećenja i na taj način spriječiti prijevremeno starenje stanica i razvoj bolesti, djelovati na prevenciju nastanka mutiranih stanica koje uzrokuju tumorska oboljenja te zaštititi unutarstanične mehanizme za obnovu stanica.

Zahvaljujući pomno odabranom sastavu osmišljenom na osnovi stotina znanstvenih studija o mehanizmima djelovanja korištenih aktivnih supstanci te karakteristikama proizvodnog postupka i dosadašnjim rezultatima istraživanja samog proizvoda, dr. Ivković je ustvrdio da svakodnevno uzimanje samo jedne kapsule proizvoda Energizer HPE 40 osigurava učinkovitu i potpunu antioksidacijsku zaštitu stanica.

Proizvod održava fiziološke procese u organizmu i tako omogućuje očuvanje njegova zdravlja. Ovako izraženo antioksidacijsko djelovanje smanjiti će rizik od trenutno neizlječivih bolesti uzrokovanih oksidativnim oštećenjem unutarstaničnih molekularnih struktura vezanih za proces preranog starenja, što su već pokazale studije na aktivnim supstancama koje su sastavni dio ovog proizvoda.