Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Najjednostavnija čokoladna torta

Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a za pripremu je dovoljno desetak minuta.

Čokolada sadrži tri supstance koje se bi se eventualno mogle povezati s afrodizijačkim djelovanjem, to su: kofein, teobromin, feniletilamin. Kofein djeluje kao stimulans, teobromin stimulira srčani mišić i živčani sustav, a feniletilamin ima reputaciju – nije potvrđena znanstvenim dokazima – da djeluje kao antidepresiv i utječe na dobro raspoloženje.

Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a za pripremu je dovoljno desetak minuta. Dobit ćete mekanu i ukusnu slasticu koju možete poslužiti odmah nakon pečenja.

Međutim, ako je pustite da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti, a okus torte bit će još bolji. Slobodno dodajte i neki svoj omiljeni okus poput vanilije, naranče ili kave kako bi torta bila još bolja.

Sastojci

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 80 g maslaca
  • 4 jaja prstohvat soli
  • 50 g šećera korica naranče (prema želji)

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac i čokoladu zajedno zagrijte na pari od 2-4 minute, povremeno promiješajte dok se ne otope. Zdjela s vodom ne smije biti vrela i ne smije doticati zdjelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuhala.

Lim za pečenje promjera 18 cm namažite maslacem i stavite sa strane.

Kada se čokolada rastopi dodajte šećer. Umiješajte jedan po jedan žumanjak. (I koricu naranču prema želji.)

Nakon toga, umutite bjelanjke s prstohvatom soli. Sjedinite ih nježno s čokoladom, počnite s jednom trećinom bjelanjaka pa lagano dodajite ostatak.

Smjesu stavite u lim prethodno namazan maslacem. Peći 25-30 minuta. Nakon pečenja ga možete poslužiti nakon 10-15 minuta. Možete remazati sa šlagom ili joj dodati kuglicu sladoleda kod posluživanja.

Više

Gastronomija

Slastičarnica Orijent i ove je godine bogatu ponudu sladoleda nadopunila novim božanstvenim okusima, pretvorenim u najbolje lagane kremaste teksture.

Zanimljivosti

“Neka nježnost priča” je najnovija kampanja poznatog brenda Milka, koji novim, originalnim pakiranjima nadaleko poznate čokolade s alpskim mlijekom želi ispričati priču nježnosti.

Putovanja

Čokolada hrani i obnavlja kožu, poboljšava njezinu elastičnost i zategnutost.

Gastronomija

Poznatija kao crnac bez jaja, čokoladna fantazija je iznimno sočna, a najbolja je kada odstoji dan ili dva, jer se tada svi okusi u...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.