Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Najnoviji frizerski trendovi na Hair Festu

Svjetske frizerske zvijezde u Zagrebu.

Trenutno najbolji svjetski frizeri – Tim Hartley i Richard Ashforth na Hair Festu, održanom u nedjelju, 4. studenog, predstavili su nove frizerske trendove za jesen/zimu 2012./2013. Zahvaljujući frizerskoj tvrtki Urban stigli su s najprestižnijih frizerskih sajmova Londona, New Yorka i Moskve ravno u Zagreb koji je po prvi put imao priliku biti središte frizerskih trendova cijele regije.

Frizerski spektakl održao se u KD Vatroslava Lisinskog, čime se proslavilo 10 godina rada frizerske tvrtke Urban. Kvalitetan i probran cjelodnevni program pristupačan za sve znatiželjnike, okupio je 2000 frizera iz cijele regije koji su imali priliku vidjeti frizerske novitete i trendove za jesen/zimu 2012.Ikona britanske frizerske scene, slavni Tim Hartley, koji je svoju karijeru započeo 1970-ih prvi put je posjetio Zagreb. Hartley je surađivao s velikim brendovima kao što su L'Oreal, Wella i Davines, a tijekom festivala predstavio je svoj rad i osvrnuo se na sam festival.

''Iznenađen sam kvalitetom rada Hrvatskih frizera, vidio sam jako lijepe radove danas. Frizerstvo u Hrvatskoj ima puno potencijala, a svoju inspiraciju frizeri trebaju potražiti u modi koja se uvijek iznova ponavlja. Ove sezone naglasak je na jednostavnim i čistim linijama, što znači da tehnika i rad frizera dolaze do punog izražaja'', rekao je Hartley.Richard Ashforth, kreativni direktor Sacoa, prestižnog međunarodnog salona i akademije sa sjedištem u Londonu, traženi je frizer koji diktira frizerske trendove. Radio je s najvećim imenima internacionalne modne scene kao što su John Galliano, Hermes i Vivienne Westwood te s američkim i britanskim izdanjem časopisa Vogue.

Svoje umijeće pokazao je i u Zagrebu gdje je istaknuo da ove sezone frizure karakteriziraju neobični detalji. ''Intenzivne boje se vraćaju, ali samo kao ekstravagantan detalj na prirodnoj smeđoj ili crnoj kosi. Flourescentne boje izviru iz dubine kose i čine je drugačijom, no ujedno nosivom'', objasnio je Ashforth.Obojica su istaknula kako su ugodno iznenađeni Hair Festom i kvalitetom hrvatskih i regionalnih frizera. Hartley i Ashforth pokazali su što znaju, ali i pozvali domaće frizere da međusobno surađuju i dijele svoje znanje jer se samo tako mogu profesionalno razvijati.

''Moram naglasiti da sam oduševljen organizacijom festivala, kvaliteta frizera je iznad očekivanja i nadam se da ću ponovno imati priliku surađivati s njima'', rekao je Ashforth.Nastup dvojice poznatih frizera na Hair Festu postavio je temelje za jačanje kvalitete hrvatskog frizerstva. Stoga će se ovaj regionali festival nastaviti i u sljedećim godinama, dovodeći u Zagreb svjetska imena i najnovije trendove. Cilj ovog festivala ostaje biti u korak sa svjetskim trendovima i novitetima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Beauty report

Kosa može biti naš najveći adut, ali i najveći izazov.

Beauty report

Jednako muči i muškarce i žene, a normalno je da svi dnevno gubimo između 50 i 100 dlaka s glave.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.