Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Najposjećenije svjetske atrakcije

Među top 10 našle su se tri lokacije u New Yorku.

Nije teško pogoditi da je većina atrakcija najposjećenija u Americi. Osim toga, čak njih tri od top 10 nalaze se u New Yorku. Ne znači to da na svijetu nema zanimljivih stvari za vidjeti osim u New Yorku, ali jednostavno ne privlače tolike milijune.

Primjerice piramide godišnje posjeti 4 milijuna ljudi, Taj Mahal 3 milijuna, dok Stonehenge tek milijun. No što je to u usporedbi s 39 milijuna koliko godišnje prođe centrom New York. Pa krenimo kroz top 10 redom.

1. Times Square, New York City

Godišnje se na ovom mjestu nađe 39.200.000 turista. Očito je da ih privlače i zasljepljuju razna svjetla, mega dućani, predstave Broadwayja i ostali spektakli koji se tamo odvijaju. Još više ljudi provode tamo vrijeme od kada su 2009. barovi postavili svoje terase, a hoteli ponudili pristupačne cijene. Osim toga, na tom mjestu se križaju svi oblici javnog prijevoza, pa se jednostavno nalazi na putu svima.

2. Central Park, New York City

Tim parkom godišnje prođe 38.000.000 turista. Naime, New York ima velike zelene površine, ali je definitivno najpoznatija ova na Manhattanu. U istu zalaze i turisti i domaćini, jer ima šarenih zanimljivosti u ponudi – kočije, zološki vrt, dvorac iz 19. stoljeća te veliki travnjak na kojem se mnogi odmaraju od betona i nebodera.3. Union Station, Washington, D.C.

Ova stanica je zanimljiva za 37.000.000 turista godišnje. Otvorena je 1907. godine te dnevno istom projuri 12.000 putnika. Vrlo mudro, na tom mjestu je otvoreno i 70 outlet dućana, pa je Union Station postao i popularna šoping destinacija.

4. Las Vegas Strip

Najposjećenija avenija u "gradu grijeha" godišnje okuplja 29.467.000. Iako je Las Vegas dobro osjetio financijsku recesiju, ipak ih još uvijek spašava film iz 2009. Mamurluk. Prošle godine je čak 79% turista odabralo hotel iz tog filma kako bi isto mogli biti u žiži zbivanja gdje su fontane, kockarnice, dućani i ostali popularni hoteli s velikim brojem turista.5. Niagara Falls, New York and Ontario

Velike slapove na granici Kanade i SAD-a godišnje posjeti 22.500.000 turista. Vodopadi su visoki između 21 i 57 metar, no na svijetu postoji čak 500 slapova koji su viši. Ipak Niagara Falls privlači ljude čistom energijom koju svake minute daje 260 milijuna kubika vode.

6. Grand Central Terminal, New York City


Centralnim terminalom kroz godinu prođe 21.600.000 turista. Pažnju im odvlače dućani, svjetleća karta neba i veliki Oyster Bar iz emisija Mad Men u kojem godišnje serviraju 2 milijuna obroka svježih školjki.7. Faneuil Hall Marketplace, Boston

Na ovoj tržnici gdje su 1742. godine govore držali Samuel Adams i George Washington godišnje se nađe 18.000.000 ljudi. Danas se na tom mjestu nalazi 100 specijaliziranih dućana uglavnom hrane, a ta pješačka zona vrvi uličnim zabavljačima i turistima.

8. Disney World's Magic Kingdom, Orlando

Tematski parkovi su svugdje u svijetu okupljališta velikog broja ljudi, ali Disney World u Orlandu je najposjećeniji sa 16.972.000 turista godišnje. Obitelji vide najbolji provod upravo u jednoj od bajki napravljenih u ljudskoj veličini te ostalim zanimljivostima koje su zabavne i malima i velikima.9. Disneyland Park, Anaheim, CA

Disney World u stopu slijedi kalifornijski Disneyland koji godišnje posjeti 15.980.000 ljudi. Tamo je, pak, najzabavnija vožnja kroz pustolovine Indiane Jones, dok su u Orlandu obavezni za pogledati Pirati s Kariba, Pepeljuga i Dumbo party.

10. Grand Bazaar, Istanbul

Jedina atrakcija koja u top 10, a da se ne nalazi na američkom tlu je istanbulski Bazaar kojeg godišnje posjeti 15.000.000 ljudi. Bazaar iz 15 stoljeća poseban je jer se na jednom mjestu može naći ručno bojana keramika, istočnjački oslikane lampe, tepisi i zlatni Bizantski nakit, ali i kebab te nezaobilazna turska kava.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Putovanja

Booking.com donosi vam odredišta za istraživanje na temelju osobina vašeg životinjskog znaka.  

Zanimljivosti

Slavonija i Baranja spadaju među najzanimljivije domaće kontinentalne destinacije

Putovanja

Ne trebaju vam višednevne pripreme, ogromni koferi ni veliki budžeti. Spakirajte najosnovnije, sjednite u automobil i pravac Slavonija i Podravina.

Zanimljivosti

Iako Disneyev “Encanto” možda izgledom nalikuje na Pixarov “Coco”, zapravo je potpuno različit, ali također šarmantan animirani film.

Advertisement