Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Najpovoljniji kredit

Otvorite štednju na svoje ime u dječjem fondu i krenite s nabijanjem kamata!

 "Ah, čijem si se zahvalila,
tašta ljudska oholasti?
Sve što više stereš krila,
sve ćeš paka niže pasti."


Poznata je stvar da djeca rastu warp brzinom. Također, počinju razumijevati jednakim tempom (no, druga je stvar što odluče prečuti određene zabrane i upozorenja), pa vrlo brzo čovjek treba početi s autocenzurom, i riječi i djela. Ma, i za naše dobro jer ona nas čine boljim ljudima.

Prve tri godine su najvažnije, uči nas Unicef, budući da tada dijete razvija neke emotivne i kognitivne obrasce koje će zadržati cijeli život. Zdravlje, samopouzdanje, socijalne vještine i emocionalna stabilnost – skoro pa svi preduvjeti za kompletnu i uravnoteženu osobu. Da, odgovornost je golema. A oni koji pak vjeruju da je "batina izašla iz raja", neka se zamisle nad najnovijim istraživanjem kako udaranje po guzi kasnije dovodi do agresije.

Bombardirani stalnim kriminalističkim serijama i nezaobilaznom crnom kronikom, pitamo se kamo je to svijet otišao? Ubio susjeda radi parkinga, monstrum godinama silovao vlastitu kćer, pobio cijelu obitelj, samo su neki slučajevi nad kojima se zgražamo misleći kako se to nikada ne događa među nama. Gotovo smo zgranuti i iznenađeni (znam da ja jesam) kada nam netko pokloni pažnju i lijepu riječ, od prodavačice u trgovini do stranca u tramvaju, koliko smo se odvikli. Godi nam, zar ne?Tako je i s nevinim mrvicama, potpuno nezaštićenim i prepuštenima odraslima na usud. No, ne zadugo. I to baš zbog prve rečenice ili da se ovaj tjedan izrazim riječima još jednog velikana hrvatske književnosti – Gundulića:

"…tko bi gori, eto je doli,
a tko doli, gori ostaje…
… sad na carstvo rob se uzvisi,
a tko car bi, rob je sada."


Osman. Poznata priča o ljudskoj oholosti i prolaznosti jer ne radi se samo o njima. Nitko ne želi da ga vlastito dijete jednog dana ne voli i ne odobrava. Prirodni zakon akcije i reakcije.
Dat ću vam jedan savjet koji sam također nedavno pročitala. Prilikom donošenja odluka, ma kako one male bile, a imaju utjecaja na druge ljude, koristite se tehnikom 10-10-10. Zapitajte se kako će vaša akcija u tom trenutku imati posljedice za 10 minuta, 10 mjeseci i za 10 godina. Kada stavite svoje postupke u dugoročnu perspektivu, otvorit će vam se novi pogled na situaciju.

Odgoj djece je žrtva i veliko ulaganje. Stoga, otvorite štednju na svoje ime u dječjem fondu i krenite s nabijanjem kamata.

Dvojčeki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Zanimljivosti

Film Drevna mišologija, priča priču o mišici Patti koja ima velike planove i snove koje želi ostvariti.

Zanimljivosti

U kina napokon stiže spektakularna dugoočekivana morska avantura "Mala sirena” u distribuciji Blitz filma!

Trendovi

BÉBÉ brend je po prvi puta lansirao proizvod za bebe, koji se savršeno uklopio s imenom brenda.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.