Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Najsigurnije je ruke oprati vodom i sapunom!

Znate li koliko dezinfekcijsko sredstvo ustvari djeluje?

Za mnoge je, a naročito u posljednje vrijeme panike oko korona virusa, dan nezamisliv bez dezinfekcijskog sredstva za ruke. Međutim, stručnjaci ističu kako se na njega ne bismo trebali toliko oslanjati.

Znate li koliko dezinfekcijsko sredstvo ustvari djeluje?

Prema jednom istraživanju, većina ljudi koji ga svakodnevno koriste, to ne znaju. Alkoholna sredstva za dezinfekciju djeluju samo minutu ili dvije, pa se moraju često koristiti ako je u pitanju želja za boljom zaštitom – kaže dr. Philip Tierno, za New York Daily News.

Prema jednoj studiji, mnogi vjeruju kako djelovanje ovog sredstva traje 30 puta duže od navedenog.
Bolje je koristiti njih nego ništa ako se u vrijeme neke zaraze rukujete s nekim u tramvaju, ali najbolje što možete učiniti za zaštitu jeste oprati ruke sapunom i toplom vodom – pojašnjava dr. Len Horovitz.

Ipak, nije potpuno beskoristan. Jedna studija iz 2010. godine dokazala je da osobe koje na poslu često koriste ovo sredstvo, puno rjeđe odlaze na bolovanje.Drugo pak istraživanje, provedena 2016. godine, zaključilo je kako je potrebno još dokaza da bi se moglo tvrditi da su ta sredstva sigurna i djelotvorna.Također,znanstvenici žele istražiti, je li korištenje dezinfekcijskog sredstva sigurno za djecu i trudnice.Ono što se na kraju može izvući kao zaključak – sigurnije je češće prati ruke tečnim sapunom i vodom nego koristiti dezinfekcijsko sredstvo.

Ne propustite

Trendovi

Pakiranje svakog proizvoda načinjeno je od biorazgradivog papira u koji su utkane sjemenke livadnog cvijeća All You Need is Soap poklon kutija sadrži sve...

Istaknuto

Eterična ulja možete raspršiti u vašem domu pomoću jednostavnih i lako dostupnih sredstava za primjenu.

Brinimo jedna o drugoj

Dok paničarimo oko koronavirusa, baš kako volimo, donijet ćemo podatke istraživanja o nekim higijenskim navikama iz 2019.

Ljepota

Sapun kakav danas poznajemo izrađen je na Bliskom Istoku u 7. stoljeću, a u Europu su ga donijeli Arapi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.