Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Najsretnija sam kada pjevam

Operna pjevačica govori o svojoj karijeri, napuljskim napjevima i mediteranskim pjesmama…

Antonela Malis odavno je shvatila da je obrazovanje važno. Nakon srednje glazbene škole u rodnom Splitu završila je Akademiju za profesora glazbene kulture, a 1996. godine u Rimu je upisala operno pjevanje. Ondje je studirala i živjela pet godina.

Nakon diplome, a kasnije i magisterija na Međunarodnoj glazbenoj akademiji, surađivala je s vrhunskim umjetnicima poput glazbenika Moskovskog simfonijskog orkestra i maestra Pavela Kogana. Nastupala je i u prestižnim dvoranama Rusije, Austrije, Mađarske, Litve…

– Moram zahvaliti svojim roditeljima što su moju ljubav prema glazbi, odnosno talent za pjevanje otkrili od malih nogu – zapravo od rođenja! Kažu da sam toliko plakala kad sam se rodila, da su odmah rekli – sigurno će biti operna pjevačica,- počinje svoju priču Antonela Malis.

Prvi nastup s četiri godine


Imala je tek četiri godine kada je prvi puta nastupala kao solistica dječjeg zbora glazbenog vrtića škole „Josipa Hatza“, a pjevala je pjesmu „Plakala mala Vidica“.

– Meni je to kao djetetu bilo normalno, puno više su bili uzbuđeni moji roditelji. Od malih nogu sam usmjerena na glazbu te su cijeli moj život i sva moja ulaganja i obrazovanje uvijek bila u tom smjeru. Najveći uspjeh mi je kada stanem pred publiku i kada osjete emocije koje želim s njima podijeliti.

Posao operne pjevačice podrazumijeva mnogo putovanja, upoznavanje novih osoba i kultura. Iako to znači i udaljenost od obitelji, upravo ondje nalazi potpuno podršku što joj čini život mnogo jednostavnijim.

– Najuzbudljivija su putovanja, druženja i suradnja s umjetnicima iz različitih zemalja svijeta. Zahvaljujući svom životnom pozivu mogla sam boraviti u Moskvi, upoznati bogatu rusku kulturu i tradiciju, a sebe obogatiti kao umjetnicu suradnjom s jednim od najprestižnijih orkestara – Moskovskim simfonijskim orkestrom i maestrom Pavelom Koganom. Velika je privilegija osjetiti podršku 110 ruskih glazbenika dok pjevate.

CD s napuljskim napjevima

Antoneli nije strana niti zabavna glazba. Tako trenutno priprema izdavanje CD-a Canzone Napolitana. Pjesme su snimljene i samo se još čeka izlazak CD-a na tržište. Priprema i nosač zvuka s mediteranskim pjesmama koji će realizirati u suradnji s glazbenicima riječkog Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana Pl. Zajca".

– Voljela bih da ova dva projekta što prije zažive. Želja mi je jednoga dana zapjevati u mjuziklu, a velik bi mi izazov bila i filmska uloga. Bilo je o tome razgovora i pregovora, međutim ništa nije ostvareno. Priznajem, želim si još puno uloga, koncerata i lijepe glazbe, jer ja sam ipak najsretnija kada pjevam,- kaže Antonela.


Antonela Malis odgovorila je na She upitnik, a možete ga pogledati OVDJE.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Sanjarenje o obećavajućoj ideji, a zatim izvršavanje svoje vizije svakako je važno u poslovanju. No, to nije jedina stvar. Uspjeh je također bitan.

Zanimljivosti

Biste li kupili ulaznicu za tajanstveni koncert kojemu znate datum i vrijeme, no ne znate tko nastupa i gdje?

Dobar posao

Željka Barišić Pulig ravnateljica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prva je žena u povijesti zagrebačkog HNK na ovoj čelnoj poziciji.

Putovanja

Kineske opere nose naziv u skladu s regijom u kojoj su nastale a porijeklo vuku iz pjesama i plesova drevnih naroda s prostora Kine...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.