Najveći izmišljeni milijunaši

Globalna se tržišta polako oporavljaju od recesije, a milijarderi diljem svijeta ponovo se pozicioniraju na različitim listama uspješnih i moćnih ljudi. No što je s izmišljenim likovima? I oni naime zarađuju milijune, a ovo su neki od najpoznatijih "novopečenih" milijardera.

Carlisle Cullen (doktor-vampir iz Sumrak)

Vrijednost: 34,1 milijardi dolara

Izvor: kamate i dugoročno ulaganje

Starost: 370 godina

Prebivalište: Forks, WashPriča o liku
: U malom gradu liječnik Cullen tiho je sakupljao bogatstvo više od tri stoljeća. 1670. godine stavio je štednju u banku, i čekao milijune na kamatama. Dugoročno je ulagao u čelik, zlato, naftu, te po najnovijim informacijama čak i u WalMart i Apple. Posjeduje nekoliko vrijednih nekretnina, uključujući i jahte, privatni otok, te zbirku renesansne umjetnosti.

Scrooge McDuck (Ujak Tvrdica)

Vrijednost:
33,5 milijardi dolara

Izvor: rudarstvo, lovac na blago

Starost:
81 godinu

Prebivalište: Duckburg, SADPriča o liku:
Ujak Tvrdica ili McDuck svoje je bogatstvo povećao zadnjih godina zbog povećanja cijene zlata. Većinu svoje vrijednosti drži u zlatnim novčićima i rado je troši u avanturama s svojim nećacima.

Richie Rich

Vrijednost: 11,5 milijardi dolara

Izvor: nasljedstvo

Starost: 10. godina

Prebivalište: Richville, U.S.A.

Priča o liku: Richie je najbogatije dijete na svijetu. Bez obzira na loša ulaganja u kineske tvornice leptir kravata i dalje gomila bogatstvo zahvaljujući robot proizvodu Rich Industries Girl s više od 2 milijuna prodanih primjeraka.

Montgomery Charles Burns (šef Homera Simpsona)

Vrijednost: 1,3 milijardi dolara

Izvor: energetika

Starost: 104 godine

Prebivalište: Springfield, U.S.A.

Priča o liku: Vlasnik i osnivač Springfield Nuclear Power Plant je nedavno uhićen zbog posjedovanja ukradenih umjetnina i kontrole energetskog tržišta. Međutim izvukao se bez posljedica nakon što je žrtvovao svog dugogodišnjeg suradnika Waylona Smithersa. Montgomery Burns se školovao na sveučilištu Yale i najpoznatiji je građanin Springfielda. Zapamćen je po blokiranju sunca zbog povećanja korištenje električne energije. Kao hobi navodi krađu dječjih slatkiša.

Charles Bass (lik iz serije Gossip Girls)

Vrijednost: 1,1 milijardi dolara

Izvor: nekretnine

Starost: 18 godina

Prebivalište:
New York, U.S.A.

Priča o liku: Manipulativan nasljednik pokojnog Barta Bassa, njegov sin Charles jedan je od legendi New Yorka. Nakon smrti oca, mlađahni Charles naslijedio je 1,1 milijardu dolara vrijedno carstvo. Trenutno glavna preokupacija mu je kontrola hotela Empire. Poznat cijeloj društvenoj kremi New Yorka, Chuck Bass je najradije kreće u društvu svoje potencijalne djevojke Blair Waldorf.

Profitiraj.hr