Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Nakit od čepova

Iza imena Kotik krije se maštovit nakit od recikliranog materijala.

U današnje vrijeme kada je reciklaža iznimno bitna, veseli nas vidjeti bilo kakav oblik iste koja osim što pogoduje očuvanju okoliša stvara i oku ugodne produkte. Dizajner nakita Yoav Kotik tako koristi limene čepove sa staklenih boca za izradu zanimljivog nakita.

Naušnice, prstenje, ogrlice, narukvice, broševi, privjesci i manžete na sebi imaju prepoznatljive logotipove svjetski poznatih alkoholnih i bezalkoholnih pića, a u bogatoj ponudi ovog jeruzalemskog umjetnika našla su se i rasvjetna tijela poput stolnih lampi i lustera napravljenih od raznih limenih konzervi.

Nakon 15 godina iskustva u industrijskom dizajnu te 5 godina rada u kompaniji koja poslovno nema veze s dizajnom, Kotik je odlučio pokrenuti vlastiti biznis, nastojeći za sirovinu koristiti besplatne materijale s obzirom na to da si ih nije mogao financijski priuštiti.

Dosjetio se čepova sasvim slučajno nakon što je u svojoj radioni pronašao jedan od pivske boce i pomoću par udaraca čekićem, shvatio je kako je to iznimno zahvalan materijal za oblikovanje i korištenje u druge svrhe pored zatvaranja boca.

Malo pomalo nastajali su originalni komadi nakita upotpunjeni karakterističnim i svima prepoznatljivim šarama, a kasnije je sasvim logično uslijedila i ideja da se odbačene konzerve pretvore u sjenila za žarulje.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Odmah ćemo vam na početku otkriti tajnu - kako biste poboljšali komunikaciju u ljubavnoj vezi, morate naučiti više slušati, a ne više govoriti.

S modne piste

Kako zapravo ostaviti jedinstven potpis i darovati nešto savršeno?

Zanimljivosti

Zaboravite na modne trendove koji od vas prave uniformirane kopije i odvažite se sami diktirati svoja modna pravila.

Fashion report

Posljednjih nekoliko sezona ekstravagantni nakit sve više preuzima minimalistički stil koji je godinama dominirao na modnim pistama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.