Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Nakit od čepova

Iza imena Kotik krije se maštovit nakit od recikliranog materijala.

U današnje vrijeme kada je reciklaža iznimno bitna, veseli nas vidjeti bilo kakav oblik iste koja osim što pogoduje očuvanju okoliša stvara i oku ugodne produkte. Dizajner nakita Yoav Kotik tako koristi limene čepove sa staklenih boca za izradu zanimljivog nakita.

Naušnice, prstenje, ogrlice, narukvice, broševi, privjesci i manžete na sebi imaju prepoznatljive logotipove svjetski poznatih alkoholnih i bezalkoholnih pića, a u bogatoj ponudi ovog jeruzalemskog umjetnika našla su se i rasvjetna tijela poput stolnih lampi i lustera napravljenih od raznih limenih konzervi.

Nakon 15 godina iskustva u industrijskom dizajnu te 5 godina rada u kompaniji koja poslovno nema veze s dizajnom, Kotik je odlučio pokrenuti vlastiti biznis, nastojeći za sirovinu koristiti besplatne materijale s obzirom na to da si ih nije mogao financijski priuštiti.

Dosjetio se čepova sasvim slučajno nakon što je u svojoj radioni pronašao jedan od pivske boce i pomoću par udaraca čekićem, shvatio je kako je to iznimno zahvalan materijal za oblikovanje i korištenje u druge svrhe pored zatvaranja boca.

Malo pomalo nastajali su originalni komadi nakita upotpunjeni karakterističnim i svima prepoznatljivim šarama, a kasnije je sasvim logično uslijedila i ideja da se odbačene konzerve pretvore u sjenila za žarulje.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Elegantan i profinjen nakit modni je detalj koji priča priču o životu osobe koja ga nosi i opire se prolaznosti vremena.

Fashion report

ZiZou nakit se izrađuje kombinacijom modernih i tradicionalnih tehnika, a ono što ga odlikuje su i male serije, a samim time i unikatnost.

Trendovi

Ove godine, naš je cilj jednostavan - primite li poljubac, poklon ili osmijeh, samo ih šaljite dalje, stvarajući tako beskrajan krug radosti!

Fashion report

Ako vam je Frajerica Handcrafted Jewelry nakit na listi želja već neko vrijeme, sad je pravi tajming da ga ubacite u svoje virtualne košarice...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.