Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Naočale ili leće?

Odabrati može sami, a prethodno poslušajte sugestije liječnika.

Naočale ili leće – pitanje je sad. Funkcija je ista, samo na potpuno drugačiji način. Leće se ni ne vide, a naočale uvelike utječu na vaš izgled i stil. Modne marke se također bave tom problematikom pa nerijetko moderni okviri koštaju puno novca.

Naočale

Naočale osim svoje funkcije mogu biti i zgodan modni detalj. Izbor okvira je velik po dizajnu, ali i po cijenama. Mogu stajati od svega nekoliko stotina kuna pa do nekoliko tisuća kuna. Naočale više vole oni kojima se teško priviknuti na leće. Uz to, za održavanje je potrebna krpica i povremeno brisanje, a imaju i neke slabe strane.

Na primjer, naočale često znaju nažuljati nos ili uši, a popratna nuspojava je izazivanje crvenila. Uz to, ako pratite modne trendove i želite imati najmodernije okvire, lako se može dogoditi da niste još isplatili stare, a na tržištu su nove, još bolje.

Leće

– Puno su mi draže leće. Veća je sloboda, krećete se puno slobodnije i ne morate ih stalno popravljati kao naočale. Uz to, možete nositi sunčane naočale. Na početku je čudan osjećaj jer ipak stavljate strano tijelo u oko, ali je sve OK kad se naviknete,- rekao je korisnik leća i naočala Bruno Funduk.

Ako živite aktivno i bavite se sportom, sigurno će vam naočale smetati. S najnovijom generacijom leća ni ne osjetite da ih nosite, a zadržavate „prirodan“ izgled. Leće daju neometan periferan vid, važan za bavljenje sportom ili vožnju automobilom.

Cijene variraju, isto kao i kod naočala. Leće koje traju godinu dana mogu koštati od 400 kuna naviše. Postoji nekoliko vrsta, a pri izboru se obavezno savjetujte s liječnikom kako ne biste pogriješili. S lećama je veća obveza održavanja jer trebaju biti maksimalno čiste prije stavljanja u oko.


Savjeti o održavanju i stavljanju leća:

  • Prije rukovanja i stavljanja obavezno operite i osušite ruke
  • Skidajte leće prije spavanja kako ne bi došlo do oštećenja rožnice
  • U njezi leća ne koristite običnu vodu iz vodovoda
  • Leće uvijek stavljajte u svježu otopinu
  • Redovito čistite i mijenjajte posudice za držanje leća
  • Redovito kontrolirajte vid, barem jedanput godišnje
  • U pričuvi uvijek imajte naočale, ako izgubite leće

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Izbor sunčanih modela je nevjerojatno velik, ali ako tražite model s kojim možete otići toliko daleko, prva stvar koju trebate uzeti u obzir je...

Fashion report

Smatraju se jednim od najvažnijih modnih dodataka, a ovog proljeća svijet sunčanih naočala cvjeta prekrasnim komadima.

Savjeti stručnjaka

Bolesti očiju jedne su od najčešćih vrsta bolesti ljudskog organizma koje vrlo često uzimamo površno jer uglavnom ne stvaraju osjet boli nego samo izazivaju...

Savjeti stručnjaka

Mahunarke pripadaju velikoj obitelji povrtnica koja broji gotovo 20 tisuća vrsta, a karakteristične su po sjemenkama smještenima u dvije polovice zelenog ovitka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.