Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Napad mutantskih virusa

Dakle, virusi su u današnje vrijeme postali stvarno otporni.

Prošli vikend proveli smo u krevetu, a bogme nismo ni ovaj previše daleko stigli. Taman kada smo mislili da smo se izvukli, živa na termometru je skočila i začas smo se našli u paklu čepića, špricalica za nos i sl.

Upravo to je jedna od "zamki" blizanaca – stalni prijenos virusa preko igračaka, duda, bočica…

Iako sam već pisala na temu bolesne djece i bolesne mame, nije jednako kada djeca imaju sedam ili deset mjeseci jer u prvoj godini života razvojni se godovi bilježe astronomskom brzinom. A virozi smo podlijegli svi, neki više, neki manje i ma koliko god mislili da je to izvrsna prilika za mali odmor i predah od svakodnevnih dužnosti, prevarili biste se jer puno je teže zauzdati dva djeteta koja se vrpolje k'o prci u turu.

Uz gromoglasni plač ispraznili smo cijelu apoteku u njihove noseve koji i dalje bruje k'o traktori, probali smo sve tehnike inhalacije i ispražnjavanja, nemili neprijatelji još uvijek se sjaje ispod nosića. Da, izdržljivi su ti današnji virusi.

Asocirajući na starice, iscrpljene, pognutih glava i tužnih pogleda, odbijale su jesti, a ja s razumijevanjem nastojim biti brižna majka (koja je pod temperaturom kuhala samo za njih) i natjerati ih da prihvate koji zalogaj: "Ajde, ljubavi, šmrc, da ozdraviš…", "Mmm, šmrc, kako je fino!" dok se njihovi grami tope baš kao i moji živci.

No, što te ne ubije, samo te ojača, pobjednički je stav u takvim situacijama, a naša viroza – izazov. Budući da je ovo kolumna o neiuskusnoj majci blizanaca i njenim načinima preživljavanja, moram si odati priznanje. Preboljeli smo gripu, igrajući se, s minimalnim gubitkom strpljenja s majčine strane i maksimalnim smiješkom s dječje. Čak sam ih uspjela i sama simultano uspavati!

Zato, sigurno je da postajem svakog dana sve bolja majka, iako je možda prerano reći da smo ozdravile, ako nas iskustvo ičemu uči, jer otporni su ti današnji virusi. A što će? Morali su se prilagoditi kako bi preživjeli i oni ove surove uvjete i sivu recesijsku stvarnost.

www.dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Rezultati znanstvenog istraživanja pokazuju da konzumacija zelenog čaja pruža učinkovitu zaštitu od virusa gripe, a potencijalno i od respiratornih infekcija koje uzrokuju drugi virusi

Horoskop

Način na koji uređujemo vlastita četiri zida zapravo je odraz naše ličnosti, tvrdi Uwe Linke, autor knjige o psihologiji stanovanja (Die Psychologie des Wohnens).

Moj dom

Izlet u prirodu? Respiratorni problem. Boravak na otvorenom? Muke s kihanjem. Druženje u parkovima?

Horoskop

Seks pod zvijezdama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.