Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Napitak za bolju probavu

Kurkuma ima jaka protuupalna i antikancerogena svojstva, a koristi se za smanjenje upala i probavnih smetnji pa u kombinaciji s kokosovim mlijekom čini samo dobro za vašu probavu.

Ova čarobna kombinacija zdravih sastojaka može olakšati vaš probavni sustav i pomoći vam zaspati brže, a vjerojatno nikad niste mislili da se ti sastojci mogu tako dobro pobrinuti za vaš organizam.

Za kurkumu ste čuli. Iako se uglavnom koristi kao glavni začin u brojnim jelima, kurkuma ima jednu puno veću misiju – ona je prvenstveno lijek. Učinci su tako veliki da se u nekim kulturama napitak s kurkumom obično pije prije spavanja, jer dok vi spavate ona liječi čitav organizam, a i umiruje ga tijekom cijele noći.

Ako ste u potrazi za načinom da biste se u noći dobro odmorili i pomogli svom želucu koji je radio čitav dan, slijedeći recept je za vas. Naime, kurkuma ima jaka protuupalna i antikancerogena svojstva, a koristi se za smanjenje upala i probavnih smetnji pa u kombinaciji s kokosovim mlijekom čini samo dobro za vašu probavu.

turmeric, kurkuma

Sastojci:

Priprema:

Sve osim meda stavite u zdjelicu i stavite na srednje jaku vatru. Kada zavrije, smanjite vatru i kuhajte 5 minuta pa izvadite đumbir i dodajte med. Popijte toplo.

Ovaj se napitak preporuča piti u večernjim satima, jer djeluje dobro na vaš san, a i na želudac koji mora odmarati tijekom noći.

Autor: Tara Lukičić za Tvornicazdravehrane.com

Više

Zdravstveni karton

U javnosti, zbog manjka osviještenosti i educiranosti po pitanju celijakije to stvara zbunjenost i nerazumijevanje, što obolje često izlaže opasnosti od unošenja tragova glutena,...

Savjeti stručnjaka

Probiotici su jedna ili više kultura živih stanica mikroorganizama koje blagotvorno utječu na crijevnu mikrofloru, odnosno, često ste čuli da se kaže kako oni...

Zdravstveni karton

Kako lakše prebroditi izazove koje pred nas stavlja bogati blagdanski stol, u članku donosi nutricionistica Karmen Matković Melki, dipl. ing., univ.mag.pharm.

Seks

Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.