Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Napravite namaz od svježe tune

Svakodnevnu brzinsku možete napraviti od tunjevine iz staklenke ili konzerve, ako nemate druge pri ruci.

Fini namaz radi se od svježe tune, a ne tunjevine iz konzerve. Svakodnevnu brzinsku možete napraviti od tunjevine iz staklenke ili konzerve, ako nemate druge pri ruci.

Ako radite sa svježom tunom, marinirajte ju pola sata u sojinom umaku, a onda popecite u tavi. Ako nemate bobica odnosno plodova kapara, uzmite samo cvjetove (bez stabljike).

Sastojci:

  • 250 g tune
  • slanih inćuna po želji (može i samo jedan, ja obično stavim 5. Kasnije pripaziti sa soljenjem)
  • 1 žlica kapara (cvjetovi) i oko 5 plodova kapara (kao na slici)
  • kiseli ili slani krastavac, veći ili nekoliko malih
  • sok i korica jednog limuna (iz organskog uzgoja)
  • majoneze po potrebi
  • senf 1 žličica
  • pola do 1 žličice suhog estragona ili 2 grančice sitno rezanog svježeg peršina
  • 1 ljubičasti luk (može i crveni ali ljubičasti ima blaži okus)
  • crveni papar (bobice), zgnječiti u mužaru
  • crni papar
  • sol
  • po želji: soja umak te umjesto peršina dodati sitno narezane stabljike celera

Priprema:

Tunu i inćune dobro usitniti vilicom. Dodati kapare, sitno narezani kiseli krastavac, koricu i sok limuna, senf i naribani luk te crveni i crni papar. Po želji dodati i soja umak. Dobro promiješati i ostaviti oko sat vremena u hladnjaku da se okusi stope. Tada dodati ostatak, peršin ili estragon te majonezu po želji i potrebi.

Poslužiti kao predjelo kao na slici, ugrabljeno žlicom za sladoled, na nekoliko listova radiča ili salate ili pak u košaricama od lisnatog tijesta.

Marina kuharica

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.