Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
mentalno zdravlje
mentalno zdravlje

Duh i tijelo

Našli ste se u kolotečini? Usvojite ove male navike i preporodite se

Vrteći u krug i iz dana u dan ponavljajući jedne te iste stvari, zapnemo u dosadnoj kolotečini, a da toga uopće nismo svjesni.

Moramo ići na posao, odvesti klince u školu, odraditi svoje poslovne zadatke, ostati dugo na poslu, obaviti kućanske poslove…I tako se vrteći u krug i iz dana u dan ponavljajući jedne te iste stvari, zapnemo u dosadnoj kolotečini, a da toga uopće nismo svjesni. Zbog toga se osjećamo bezvoljno i frustrirano, često ne shvaćajući da su upravo dosadne rutine izvor našeg nezadovoljstva. 

Bilo da se radi o nečem jednostavnom kao što je rano buđenje ili pranje tanjura nakon obroka, svaka pozitivna navika doprinosi uspješnijem životnom stil, piše 24 sata.

Mnogi tvrde da su im ove navike promijenile život: 

1. Čišćenje i pospremanje

Čišćenje i pospremanje vlastitog životnog prostora, čak i ako se samo riješite prašine ili posložite knjige na polici, prostor je puno čišći i bolji za vas, nego što je bio. 

2. Vježbanje

Samo 10 minuta vježbanja može povećati energiju, poboljšati raspoloženje i poboljšati zdravlje, što dovodi do produktivnijeg i pozitivnijeg dana. Pronađite nekoga s kim ćete vježbati – to može biti i vaš pas. Dva puta dnevno šetajte oko 20 minuta. Vikendom produljite šetnje na sat vremena. S kućnim ljubimcem zateći ćete se vani po kiši, snijegu ili suncu – što također ima svoju čar.

3. Odbijanje

Pokušajte biti odbijeni jednom dnevno. Ne za nešto posebno ili važno. To je otprilike isto kao da svaki dan radite barem jednu stvar koja vas plaši ili vam čini nelagodu. Jednostavan mentalni trik za stvaranje navike češćeg izlaska iz zone komfora.

4. Priprema

Učinite sutrašnji dan boljim od prethodnog. Posložite odjeću, spakirajte ručak, spakirajte torbe za odlazak na posao ili u školu i smislite što je za večeru kako biste to mogli pripremiti kad ustanete. To jutro čini mnogo manje stresnim i dan će proteći bolje.

5. Hidratacija

Ne zaboravite na vodu. Pijte ju cijeli dan – svaki dan. Nabavite bočicu koju ćete držati pokraj kreveta.

6. Učenje

Provođenje male količine vremena svaki dan učeći nešto novo, poput jezika ili hobija, može poboljšati kognitivne sposobnosti i osobno zadovoljstvo. Učenje je životna navika.

7. Vježbanje zahvalnosti

Svakodnevno zapisivanje nekolicine stvari na kojima ste zahvalni može povećati pozitivnost, poboljšati dobrobit i pomaknuti fokus s negativnih na pozitivne misli. Ne mora biti ništa ‘duboko’, i sitnice su dovoljne.

8. Štednja

Ne mora biti nužno dnevna navika, više mjesečna, ali stavljanje novca na štednju učinit će da se osjećate bolje. Čak i ako je to mali iznos.

9. Uklanjanje nereda

Manje je uistinu više. Ako nevoljko odbacujete stvari, zaista ćete se osjećati mnogo bolje kada budete imali manje stvari o kojima morate brinuti.

10. Bilježenje troškova

Zapišite svoje troškove za taj dan. Pomaže da saznate kako ide vaš proračun, a bolje ćete razumjeti i svoje obrasce potrošnje. U najmanju ruku, vježbate svjesnost vlastite potrošnje, donosi MSN.

Izvor: 24 sata

Ne propustite

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Zanimljivosti

Otkako su holivudske zvijezde 2020. u svojim „goody bagovima“ na dodjeli Oscara dobile upravo ovaj izvor mladosti, spermidineLIFE® postao je javna tajna u Hollywoodu.

Duh i tijelo

Jeste li zadnjih dana primijetile nacionalnu kampanju borbe protiv menstrualnog siromaštva? Možda ste se čak u nju već i uključile? Niste li još, sad...

Duh i tijelo

Korištenje Facebooka ta se činilo bezopasnim. Jedva sam čekala da se ponovno ulogiram i vidim nove notifikacije!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.