Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Naučite kako se nositi s teškim ljudima

Nažalost, ljude ‘teškog’ karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama na poslu ili šefovima.

Stabilni odnosi i veze s drugim ljudima dobri su za naše mentalno i psihičko zdravlje. No, često smo okruženi ljudima čije nam osobnosti baš i ne odgovaraju.

Nažalost, ljude ‘teškog’ karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama na poslu ili šefovima.

Donosimo šest načina uz pomoć kojih ćete se lakše nositi s ‘teškim’ ljudima iz svoje okoline.

Budite smireni

Razgovori s ‘teškim’ ljudima često su na rubu konflikta, a svađom nećete ništa postići. Smirena i asertivna osoba djeluje kao da drži kontrolu i lakše će pridobiti poštovanje. Odnosite se s poštovanjem čak i ako osjećate da ste na rubu. Postavite granice i nemojte osjećati potrebu da morate reagirati na provokacije druge osobe.

Budite svjesni onoga što je pod vašom kontrolom, a agresivno ponašanje ne morate prihvatiti.

Postanite promatrač

Pokušajte doznati razloge zašto se određena osoba ponaša na ovaj ili onaj način. Postavite se na njihovo mjesto i doznajte jeste li je vi nekako povrijedili. Objektivno gledanje omogućit će vam da razmišljate racionalnije.

Naučite govoriti njihov jezik

Nakon što ste proučili i shvatili namjere određene osobe, prilagodite svoj način komunikacije njihovom pogledu na svijet.

Pronađite potporu

Ne možete li nikako izbjegavati određenu osobu (na poslu ili u obitelji), razgovarajte s drugim kolegama, prijateljima ili članovima obitelji i pitajte ih kako se oni odnose prema situaciji. Svaka osoba ima drugačiji kut gledanja i ima drugačije rješenje.

Neutralni razgovori

Izbjegavajte rasprave i razgovore o teškim i kompliciranim temama. Inzistira li osoba na temi za koju znate da će dovesti do konflikta, promijenite temu ili držite neutralan stav.

Ignorirajte

Često osoba s teškim karakterom započinje negativnu raspravu kako bi izazvala reakciju. Kada reagirate, dajete joj ono što ona traži. Ponekad je bolje ignorirati.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Kako se lakše nositi s "teškim" ljudima? - Profitiraj.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Kako osvojiti poslovni svijet u kojem vladaju muškarci, a istovremeno ostati žena koja uživa u svojim hobijima?

Dobar posao

Poduzetništvo nije za svakoga, no onaj tko uđe u taj svijet, ima svoje razloge

Život u dvoje

Uvažavanje stavova i mišljenja, čak i onda kada se razlikuju, jamče uspjeh svake veze.

Top menadžerica

Pred nama je druga po redu Women of Luminous Future konferencija, koja nastoji pomoći mladim ljudima koji su na početku, ali i svima onima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.