Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Nećete im odoljeti! Ova četiri osvježavajuća koktela iz Istre ljetni su hit

Ovi fini kokteli dolaze iz srca Istre iz pitoresknog sela Bajkini u kojem je smještena obiteljska Destilerija Rossi.

La Terra, Epulon Spritz  Nostromo G&T i Teranino Spritz idealno su osvježenje za vruće dane. Ovi fini kokteli dolaze iz srca Istre iz pitoresknog sela Bajkini u kojem je smještena obiteljska Destilerija Rossi. Provodite li ljeto u ovom dijelu Hrvatske nemojte propustiti najljepši pogled s Rossijeve terase koji puca od Učke do mora, godit će vam mir i tišina u kombinaciji s osvježavajućim koktelom.

Ako niste te sreće u omiljenim okusima možete uživati gdje god bili jer je Filip Sarilar, poznati barmen i ambasador Destilerije Rossi otkrio recepte za ova četiri osvježavajuća koktela. Tajna je u vrhunskim Rossi destilatima – Nostromo ginu, Epulon pelinkovcu, Teraninu Rossi i Amaru Istriano, ističe Filip.

Epulonova ugodna gorčina pelina u harmoniji s bogatim notama citrusa, anisa, vanilije i karamela podarit će svakom koktelu dozu luksuza, ljubitelji pića na bazi gina odabrat će istarski Nostromo kojem osam puta destilirana malvazija daje jedinstven dašak ovog dijela Mediterana, a sjajna baza za ljetne koktele je i elegantan Teranino Rossi obogaćen maceracijom šumskog voća i probranih začina, dok je Amaro Istriano čista klasika u čaši koja nikada ne izlazi iz mode.

„U svaki proizvod, osim znanja, stručnosti i rada, utkano je i mnogo ljubavi te istarskog duha koji slavi život, užitke i posebne trenutke u skladu s našim sloganom – To life worth living“, poručuje Filip.

La Terra

Sastojci:

 • 30 ml Teranina Rossi
 • 10 ml Nostromo gina
 • 10 ml svježeg soka od limuna
 • 100 ml Pipija ili Tangarine

Priprema:

U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i dekorirajte koktel svježom ili dehidriranom narančom.

Epulon Spritz

Sastojci:

 • 20 ml Epulon pelinkovca
 • 20 ml Amara Istriana
 • 10 ml svježeg soka od limete
 • 100 ml Pink grapefruit sode

Priprema:

U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i ukrasite koktel svježim ili dehidriranim grejpom.

Nostromo G&T

Sastojci:

 • 40 ml Nostromo gina
 • 100 ml Premium Tonic Watera

Priprema:

U G&T čašu dodajte led, Nostromo i tonic water i promiješajte barskom žlicom.
Dekorirajte ružmarinom i koricom naranče i poslužite bez slamke.
Aromatizirajte rub čaše grančicom ružmarina i koricom naranče.

Teranino Spritz

Sastojci:

 • 50 ml Teranina Rossi
 • 20 ml svježeg soka od limete
 • 100 ml mineralne ili soda vode

Priprema:

U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i ukrasite koktel svježom ili dehidriranom limetom.

Ne propustite

Gastronomija

Jutro mnogima teško može proći bez kave, ali za početak dana kada već grije barem 20 stupnjeva, definitivno najviše paše ledena kava.

Putovanja

Iako se kokteli često smatraju sinonimom za odmor, mnogi će putnici novu godinu započeti sa zdravim namjerama i uključiti se u „Suhi siječanj”, tijekom...

Gastronomija

Zamislite okuse bundeve, jabuke, brusnice, javora, kruške, smokvi, začinskog bilja... Ma savršena kombinacija uz ovu divnu jesen.

Gastronomija

Ovo popularno kvartovsko odredište svoja je vrata otvorilo početkom lipnja ove godine, a simpatije publike zadobili su izvrsnim koktelima, simpatičnim i stručnim mladim barmenima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.