Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Predstavljamo

“Neka odrastanje bude dječja igra” oduševila!

Izložba dječjih radova na temu igre i igračke održana je danas u Etnografskom muzeju u Zagrebu u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” koji treću godinu zaredom provode tvrtka Beiersdorf i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Izložba dječjih radova na temu igre i igračke održana je danas u Etnografskom muzeju u Zagrebu u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” koji treću godinu zaredom provode tvrtka Beiersdorf i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Dječji radovi nastali su na likovno-kreativnim i lutkarskim radionicama u Društvima Naša djeca u sklopu besplatnih radionica u Dječjem tjednu koji je ove godine bio u znaku NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“. Uz pomoć educiranih volontera, nekoliko stotina djece diljem Hrvatske izradilo je vrlo originalne prototipove igračaka i igara te pokazalo koliko je važno omogućiti djeci da se kreativno izražavaju i provode slobodno vrijeme kroz igru. Autor postava izložbe, ugledni likovni umjetnik i ilustrator Ivan Vitez, na otvaranju izložbe istaknuo je: “Igračka je važan i nezamjenjiv alat u pokretanju cjelokupnog intelektualnog i motoričkog mehanizma djeteta, ali i pojedinca od najranije dobi djetinjstva pa i odrastanja. Čovjek je stvoren kao igrivo biće, a upravo u sklopu ovog projekta pojam igrivosti spušten je do izvorišta igre. Naime, metodom igre, priče, likovnosti… potaknuta je kod djece kreativnost i mašta, a kao rezultat nastali su vrlo originalni prototipovi igračaka i igara.”

izlozba_neka-odrastanje-bude-djecja-igra_2

Izložba dječjih radova ujedno je i završno događanje u sklopu projekta koji je kroz niz aktivnosti omogućio obiteljima diljem Hrvatske kvalitetno druženje kroz igru. „Jako smo ponosni što smo uz pomoć našeg partnera Saveza društava Naša djeca Hrvatske uspješno realizirali i ovogodišnji projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“. Doniranim sredstvima omogućili smo edukacije vrijednih volontera, održavanje besplatnih radionica za djecu i roditelje, obilježavanje Dječjeg tjedna u cijeloj Hrvatskoj u znaku NIVEA projekta, kao i ovu izložbu. Veseli nas što možemo iz godine u godinu ulagati u obitelj, a to ćemo svakako nastaviti i sljedeće godine”, rekla je Nela Zadro, direktorica marketinga tvrtke Beiersdorf Hrvatska.

izlozba_neka-odrastanje-bude-djecja-igra

„Savez društava Naša djeca Hrvatske zahvalan je tvrtki Beiersdorf i vrlo ponosan na projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“, zahvaljujući kojemu NIVEA već treću godinu zaredom doprinosi da djeca, voditelji, roditelji, stručni suradnici iz naše raširene mreže Društava Naša djeca diljem Hrvatske, imaju opremljene igraonice i prostore za rad, educirane volontere za kreativne radionice s djecom, korisne priručnike, kvalitetne igre i igračke i javna događanja. Pozivamo i dalje tvrtku Beiersdorf da zajedno odrastamo i igramo se“, istaknula je Sonja Borovčak, dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Izložbi je prisustvovala i dizajnerica Slavica Farkaš koja je sa svojom društvenom igrom Čiri-Biri-Bajka pobijedila na kreativnom natječaju u sklopu projekta. Njezin prototip osvojio je najviše glasova javnosti, a koristit će se u edukativne svrhe s ciljem promicanja igre i igračke sastavnim dijelom odrastanja svakog djeteta, a producirat će se u limitiranom  izdanju do kraja ove godine.

Više

Beauty report

NIVEA je tu da vam i ove godine olakša božićnu kupovinu.

Beauty report

NIVEA micelarne vode uvijek nude praktično rješenje koje ne samo da štedi prostor i vrijeme u vašoj rutini čišćenja, već su dokazano nježne prema...

Beauty report

NIVEA Soft zna da je manje više, prikladna je za tijelo, lice i ruke, žene ju otvoreno obožavaju, a muškarci priznaju da ju vole.

Trendovi

NIVEA je svjesna ekoloških izazova i postavila si je ambiciozne ciljeve koji uključuju značajno smanjenje CO2 emisija na proizvodnim mjestima, kao i neutralizaciju preostale...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.