Neka vaš ured govori umjesto vas

Neobičnom policom za uredske spise, starom lampom ili funky foteljom koja odiše stilom, vaš ured će ‘pobjeći’ od dosade i monotonije, a vaši klijenti i poslovni partneri bi mogli pomisliti da ste osoba koja ima crtu za inovativna i kreativna rješenja.

Brza, jednostavna, kreativna i jeftina rješenja put su do prostorija ispunjenih osobnoću u kojima će se i vaši klijenti osjećati ugodno. I ne samo to, kreativan i uredan radni prostor vašem klijentu ili suradniku ostavljat će dojam kreativne osobe koja vidi ”dalje” i drugačije od drugih, disciplinirane i odgovorne osobe.

Donosimo vam male trikove kojima sve to možete i postići.

Fotografije

Slike na radnom stolu vam možda zvuče smiješno i kao nešto što vidite samo u filmovima, no ‘prisutnost’ vaših najdražih u uredskim prostorijama opuštat će vas, veseliti, podsjećati zašto se trudite i potaknuti da svoj posao unaprijedite i proširite poslovanje. Klijenti ili potencijalni partneri i suradnici, također će imati što vidjeti. Odgovornu osobu koja se trudi, ne samo za sebe već i za druge, svoje najbliže. Što je vaš ”ulog” veći, i oni će se osjećati sigurnije.

Stručna literatura i nekoliko časopisa

Literaturom i materijalima za čitanje ne samo da možete popuniti prazne police u vašem uredu već će one učiniti prostor ‘opuštenijim’ mjestom. Stručna literatura uvijek može dobro doći, klijenti će vas smatrati upućenim u poslovanje, dok će časopisi razbiti monotoniju prostora koji i za uspjeh mora biti opušteno mjesto. Šarenilo boja tiskovina i odabranih knjiga odavati će jednu nit osobnosti, a i vaši klijenti će imati što za pročitati ako vas neko vrijeme moraju čekati.

ured2Razigran uredski materijal

Iako je riječ o uredima, poslovnim radnim prostorijama, kojima prvenstveno želite ostaviti dojam ozbiljnog poslovnog subjekta, to ne znači da sve mora biti bijelo, sivo i crno. Malo boje će razveseliti prostor u kojem će vama i svima drugima biti ugodnije boraviti, a zbog malo šarenila nitko vas neće manje cijeniti ili smatrati neozbiljnim radnikom.

Funky namještaj

Ako je vaš ured tipičan ured s tipičnim, jednostavnim namještajem, unesite malo sebe u njega. ‘Razbijte’ monotoniju jednim otkačenim komadom namještaja koji, naravno, ne mora biti skupocjen ‘pothvat’. Neobičnom policom za uredske spise, starom lampom ili funky foteljom koja odiše stilom, vaš ured će ‘pobjeći’ od dosade i monotonije, a vaši klijenti i poslovni partneri bi mogli pomisliti da ste osoba koja ima crtu za inovativna i kreativna rješenja. Dio puta do uspjeha je sigurno zajamčen.

Piše: Josipa Šola/profitiraj.hr