Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Nekirurško oblikovanje nosa u 5 minuta

Prednost tretiranja oblikovanje nosa dermalnim filerom je ta što se nos može tretirati prije operacije, i time možete dobiti uvid kako bi nos izgledao nakon operacije (za one neodlučne).

Rino dolazi od grčke riječi rhis, rhinos što znači nos pa tako rinoplastika predstavlja metode i procedure koje mijenjaju estetski izgled nosa, strukturu nosa te poboljšavaju funkciju nosa. Iako je najčešći postupak za rješavanje problema s nosom kirurški, odnosno kirurška rinoplastika, u svijetu, a i kod nas, postoje sve veći upiti za ne-kirurškim oblikovanjem nosa.

Najčešći razlozi zbog kojih se klijenti odlučuju za takav oblik rinoplastike su strah kako će nos izgledati nakon operacije ili financije. Dobra vijest je ta što se dosta deformiteta nosa može riješiti dermalnim filerima, no funkcijski se problemi (npr. otežano disanje) rješavaju kirurški.

Postoje tri indikacije koje se mogu tretirati dermalnim filerima. To su:

 • mali deformiteti nosa (pogotovo hrbat nosa)
 • ako vam je potrebna kirurška rinoplastika, ali još se ne možete odlučiti za operaciju
 • ako vam treba samo mali „touch-up“, odnosno zaglađivanje rubova ili malih udubljenja.

nos2

Prednost tretiranja oblikovanje nosa dermalnim filerom je ta što se nos može tretirati prije operacije, i time možete dobiti uvid kako bi nos izgledao nakon operacije (za one neodlučne). Ako vam se oblik i izgled nosa ne sviđa, sam dermalni filer može se razgraditi s hijaluronidazom. Cijena tretmana je puno niža od operacije te sam tretman je brz i siguran.

Nedostaci ovog tretmana su:

 • dermalni filer traje između jedne do dvije godine pa ga je potrebno opet napraviti (za razliku od kirurške rinoplastike koja je trajna)
 • filerom ne možemo riješiti strukturne anatomske abnormalnosti i funkcionalne tegobe.

Deformiteti koji se mogu riješiti s dermalnim filerom:

 • deformacije hrpta nosa
 • „grba“ na hrbatu nosa
 • asimetrije nosa
 • podignuti vršak nosa
 • neravnine nosa
 • optički smanjiti nos
 • udubljen nos
 • feminizacija ili maskulinizacija nosa

nos3

Iako možda ne obraćamo pažnju, nos muškarca se razlikuje od nosa žene. Pa tako je nos žene manji i malo kraći, uži s uže položenim nosnicama. Kada gledamo iz profila, ženski nos je malo više podignut prema gore te ima kraći i lagano zaobljeniji izgled vrha nosa.

nos4

Kako izgleda tretman?

Nakon detaljnog pregleda i analize nosa, njegovog odnosa naspram lica i razgovora s klijentom o njegovim potrebama i željama, na nos se stavi lokalni anestetik ili led te se injicira dermalni filer. Sam tretman traje 5 minuta nakon čega imate potpuno nov izgled nosa. Moguće je crvenilo ili mala natečenost nosa koje unutar par sati nestane. Nakon tretmana slobodno se vratite svojim obavezama s novim izgledom.

[box style=”0″]

Piše: dr. Irijana Rajković, Voditeljica Centra za estetsku medicinu Medikol

www.medikol-ustanova.hr

ZAGREB:
Dragutina Mandla 7
tlf: 01 63 97 333
mail: [email protected]
ČAKOVEC:
Franca Prešerna 13
tlf: 040 638 520
mail: [email protected]

[/box]

Više

Savjeti stručnjaka

TICKLE liposukcija je najnoviji svjetski trend, a provodi se suvremenim medicinskim uređajem koji radi po principu vibracija.

Savjeti stručnjaka

Klasična kirurgija uporabom operativnog odstranjenja vena, primjenjivana je desetljećima unatrag kao jedina metoda u liječenju proširenih vena.

Savjeti stručnjaka

U medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol u Zagrebu možete obaviti serološko testiranje kojim će se pokazati imate li u svojoj krvi antitijela IgG na COVID-19/SARS-CoV-2.

Istaknuto

Tijekom proteklih godina u kontinuitetu provodi programe važne za oboljele žene, članove obitelji, zdravstveni sustav i zajednicu kroz projekte prevencije i ranog otkrivanja raka...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.