Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Nekoć davno, iza sedam….

… radila sam za nekog drugog. I bila sam bez djece.

To je bilo vrijeme kada samo još znala kako život troše moji prijatelji i poznanici, pila sam virtualne koktele i gađala se ovcama. Danas radim za sebe i za dva mnogo gora šefa. Mjesta zabušavanju nema, radno vrijeme je od otvaranja do zatvaranja (očiju), svaka minuta je novac, a socijalne mreže tek samo usputna postaja.

"Budem i samo trenutak, šefe" zamijenilo je odmah i sada u nemogućim, bučnim i razbacanim uvjetima kako pokušavam spojiti poduzetničku i majčinsku karijeru. Iako mi je trebalo dosta vremena da se prešaltam na solo šefovanje, nekako sam se navikla na odgovornost vlastite organizacije, ali mobbing novih šefica zna ponekad biti neizdrživ.

Sam izraz  "mobbing" vješta je izvedenica iz engleskog pojma "mob" koji u imeničkom obliku izražava rulju, svjetinu koja, ako joj dodamo radnju i napravimo glagol, nasrće u masi, bučno navaljuje na nekoga, a označava sustavno zlostavljanje. I možda će neki naivno pomisliti kako je rulja rijetko organizirana skupina ljudi, posebice dvoje, no upravo suprotno, u mojem slučaju radi se o organiziranom kriminalu.

Pod paravanom Twins incorporated dva briljantna menadžera ne samo da ne daju godišnje, isplaćuju božićnice i regrese, ni prijevoz nego ih uzimaju. Bez ikakvih škola i samo s godinom i pol iskustva na položaju u svoje životopise mogu dodati iznudu i reketarenje najsuptilnijim metodama plača, deprivacije sna i ucjenom. Na granici s okorjelim terorizmom moje šefice postavljaju zahtjeve za koje nema kompromisa i milosti, a zahtjev za prijevremenom, invalidskom i bilo kakvom mirovinom je odbijen, nezamisliv čak.

Ipak, draži mi je rad pri njima. Posla uvijek ima, likvidne su svako malo, mjesto je zagarantirano, uredno plaćaju, u naturi, pusom ili smiješkom, sastanci su nam zabavni i razigrani, radni zadaci nepredvidljivi i zahtijevaju kreativnost. Uostalom, usprkos recesiji, gospodarski pokazatelji pokazuju stalan rast i razvoj u sektoru majčinstva bez ikakve tendencije pada, pa je u dogledno vrijeme moguće i napredovanje u viši rang, honorarno zaposlenje u obliku bake, a spominje se i bogata otpremnina, kao nagrada za vjernost, odradite li posao kako treba.

Sve u svemu, za bilo kojeg šefa da radite, složit ćete se da je uvijek najljepše u tvrtki koja vam donosi ponos i zadovoljstvo.

Dvojčeki.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Kako bi vaš sljedeći razgovor za posao prošao sjajno, savjetujemo vam da se potrudite pokazati da posjedujete sljedeće četiri vještine.

Kultura

Kao i u svakom obiteljskom filmu naći će se i ovdje hvalevrijednih tema poput timskog rada, ustrajnosti i multikulturalnosti, no teško da će nekoga...

Duh i tijelo

Ženski život nikada nije lak, uvijek nosi odgovornosti i problema s kojima se žene suočavaju.

Obitelj

Prvi dani majčinstva sa sobom nose brojne prekrasne trenutke, ali i poneki izazov.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.