Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Nemojte držati telefon pod jastukom!

Smartphone nam je postao neophodan i osim što se tijekom cijelog dana ne odvajamo od njega, mnogi od nas i tijekom noći, mada nam realno ne treba, držimo telefon u krevetu.

Smartphone nam je postao neophodan i osim što se tijekom cijelog dana ne odvajamo od njega, mnogi od nas i tijekom noći, mada nam realno ne treba, držimo telefon u krevetu.

Ozbiljna je to prijetnja zdravlju, a istraživanja su pokazala i da se zračenje telefona (i drugih uređaja) može povezati s obolijevanjem od raka, kao i s nekim mentalnim problemima i problemima s reproduktivnim zdravljem.

Mobilni telefoni prenose informacije koristeći niskofrekventne radio signale, koji uzrokuju zračenje. Dakle, ako vam već preko dana treba telefon, barem se noću možete odvojiti od njega. Zato stručnjaci savjetuju da, kada spavate, ni slučajno ne držite telefon pod jastukom ili pored tijela – najmanja udaljenost između vas i telefona bi trebala biti jedna dužina vaše ruke, a poželjno je i više.

Osim toga, stručnjaci upozoravaju da koristite slušalice kada razgovarate i da mobilni držite u torbici umjesto u džepu jer se pokazalo da bi to moglo loše utjecati na plodnost. Istraživanja su pokazala da postoji veza između zračenja i kvantiteta i kvaliteta spermatozoida. Drugim riječima, muškarci koji nose telefon u džepu imaju manje spermatozoida i mnogi od njih su oštećeni.

Pored toga, psiholozi upozoravaju da zračenje mobilnih telefona loše utiče na mentalno zdravlje, pažnju, kao i na san adolescenata.

Više

Zanimljivosti

Kombinacijom modernog dizajna, studijske kamere i vrhunskih performansi osvojila je sve koji su je imali prilike isprobati.

Zanimljivosti

Do 10. travnja vrše se prednarudžbe telefona Xiaomi serije 12 s atraktivnim pogodnostima za kupce.

Savjeti stručnjaka

Svakome je dobro poznat osjećaj kada se čovjek probudi umoran, iako je naoko spavao dovoljno dugo.

Budi fit

Kvaliteta i trajanje sna nužni su preduvjeti topljenja masnoga tkiva, ali i održavanja zdravlja, općenito.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.