Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Nevidljivi namještaj

Pokućstvo koje se pojavi samo kad ga trebate

Imate mali, natrpan stan? Rješenje za vas je nevidljivi namještaj koji se pojavi baš kad vam treba. Do tog neobičnog rješenja došao je mladi britanski dizajner Ben Alun Jones. Njegov namještaj teško ćete vidjeti u prostoru, no, kada mu se približite on će se pojaviti.

Ben, kojemu je samo 25 godina, smatra da bi ovakav namještaj riješio problem skučenih gradskih stanova. Prvi komad koji je napravio bio je stolac, koji je zamišljen kao nevidljivi dio pokućstva koji se pojavi samo kada ga trebaš.Istom idejom uslijedio je stol pa lampa. Akril sa zrcalnim filmom i LED rasvjeta samo su neke stvari koje otkrivaju tajne ovog pokućstva. U stvaranju ove iluzije Benu je uvelike pomoglo i to što je kvalificirani električni inženjer.

Kako bi postigao efekt nevidljivosti, mladi je dizajner dosta eksperimentirao s materijalima od kojih bi mogao dobiti željeni rezultat i na kraju došao do zrcalnog filma na akrilu.Ovo je namještaj za 'čistunce', ne trpi prljavštinu, ili prašinu, jer zbog njih gubi svrhu. Stranice stolca moraju biti stvarno čiste kako bi se postigla nevidljivost. Kockasti pravilni oblik stolca i stola u sebi imaju svjetleću animaciju koja se može programirati. Ona se projicira kroz stol i time omogućuje pokretljivost statičnom predmetu.

I treći kućanski predmet u kolekciji, viseća lampa, također je kockastog oblika. Na prvi pogled ne doima se nevidljivo, ali kada se bolje pogleda, ogledala kojima je obložena reflektiraju svjetlost s kojom se lampa poput kameleona stapa s prostorom.No, kada je vaš stan ispunjen nevidljivim namještajem, kako se s njime ne sudarati? Mladi dizajner mislio je i na to. Uvjerava nas kako nema opasnosti od sudara, jer ovaj namještaj nije u potpunosti, ili stvarno nevidljiv i reagira na vašu prisutnost.

Svijetleća animacija uključuje se pomoću senzora pokreta, tako da se namještaj pojavi kada smo u sobi, a kada nas nema, on nestane. Shvatit ćemo to kao dobar pokušaj 'otvaranja' malih prostora, iako je ovaj pomalo zastrašujući efekt samo dokaz da je pravi nevidljivi namještaj stvar bliske budućnosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Kada govorimo o uređenju interijera svojeg doma, nedvojbeno je da ćemo dnevnom prostoru posvetiti posebnu pažnju.

Dizajn

Studio TE mjesto je za vrhunsku frizuru, ali i mjesto na kojem se svakom klijentu pristupa individualno te se garantira privatnost.

Moj dom

Lesnina Hrvatska, vodeći lanac trgovina za opremanje doma u Hrvatskoj i regiji, u potpunosti je renovirala i preuredila svoj prodajni centar u Dugopolju.

Moj dom

Dolaskom nove kalendarske godine skloni smo unositi promjene u svoje okruženje pa tako i u svoj životni prostor.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.