Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Nevjerojatna umjetnost od blata

Yusuke Asai koristi čak osam različitih vrsta blata za svoje radove

Umjetnici koriste razna sredstva kako bi iskazali svoju kreativnost, ali i prenijeli neku poruku svijetu. Tako japanski umjetnik Yusuke Asai koristi čak osam različitih vrsta blata, prljavštine i prašine kako bi ukrasio zidove učionica jedne seoske škole u istočnoj Indiji, ali i približio umjetnost tamošnjim stanovnicima.

Murali koji prekrivaju zidove s organskim uzorcima i slikama nalik na nekakva plemenska obilježja dio su uspješne suradnje između škole Niranja u Baharu i japanskih studenata koji su je pomogli utemeljiti. Umjetnost pokriva najveći dio njihove suradnje, stoga japanski umjetnosti poput Asaija redovito posjećuje spomenutu školu i stvara u njezinim prostorima. Ova umjetnička inicijativa trebala bi podići svjesnost o tome kako djeca i ostali seljani Bahara žive i približiti umjetnost ovom često kulturno izoliranom području.

Asai je dobro znan po korištenju nekonvencionalnih sredstava za stvaranje svoje umjetnosti poput, vrpca, lišća, prašine ili blata. Ovi naizgled kompleksni crteži oprani su sa zidova nakon samo nekoliko mjeseci i to uz pomoć učenika škole, kako bi se materijali vratili od kud su došli i napravilo se mjesta za nove umjetničke radove.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

SheRULES

Arty party u galeriji je interaktivna, iskustvena, prodajna izložba umjetnina; slika, stakla, keramike i dr., ali za razliku od klasične izložbe s malim iznenađenjem.

Dizajn

Susret s umjetnošću u skrivenim ulicama, zaboravljenim prolazima, krošnjama zagrebačkih parkova i zakutcima Gornjeg grada „Okolo“ ove godine zakazuje po šesti puta.

Putovanja

Kineske opere nose naziv u skladu s regijom u kojoj su nastale a porijeklo vuku iz pjesama i plesova drevnih naroda s prostora Kine...

Zanimljivosti

S četrdesetak portreta pod nazivom Didi – svijet žene, novinarka i umjetnica Dijana Čović odlučila se simbolično baš na Dan žena ponovo predstaviti zagrebačkoj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.