Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Nevjerojatna umjetnost od blata

Yusuke Asai koristi čak osam različitih vrsta blata za svoje radove

Umjetnici koriste razna sredstva kako bi iskazali svoju kreativnost, ali i prenijeli neku poruku svijetu. Tako japanski umjetnik Yusuke Asai koristi čak osam različitih vrsta blata, prljavštine i prašine kako bi ukrasio zidove učionica jedne seoske škole u istočnoj Indiji, ali i približio umjetnost tamošnjim stanovnicima.

Murali koji prekrivaju zidove s organskim uzorcima i slikama nalik na nekakva plemenska obilježja dio su uspješne suradnje između škole Niranja u Baharu i japanskih studenata koji su je pomogli utemeljiti. Umjetnost pokriva najveći dio njihove suradnje, stoga japanski umjetnosti poput Asaija redovito posjećuje spomenutu školu i stvara u njezinim prostorima. Ova umjetnička inicijativa trebala bi podići svjesnost o tome kako djeca i ostali seljani Bahara žive i približiti umjetnost ovom često kulturno izoliranom području.

Asai je dobro znan po korištenju nekonvencionalnih sredstava za stvaranje svoje umjetnosti poput, vrpca, lišća, prašine ili blata. Ovi naizgled kompleksni crteži oprani su sa zidova nakon samo nekoliko mjeseci i to uz pomoć učenika škole, kako bi se materijali vratili od kud su došli i napravilo se mjesta za nove umjetničke radove.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Umjetnost Fride Kahlo je čvrsto povezana s njezinim životom.

Duh i tijelo

Ozdravite uz blato i toplo more.

Kultura

S ritmičkom gimnastikom je moguće početi veoma rano, već od 3.-4. godine života

Celebrity

Kanye West supruzi darovao njezin akt

Advertisement