Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Nezaboravan Božić u dvoje

Učinite svoj Božić malo drugačijim ove godine, posvetite se sebi i svom partneru.

Dok se većina ljudi za Božić odluči provesti sa svojim obiteljima u toplini vlastitoga doma Vi učinite nešto sasvim suprotno – otputujte negdje, pa makar na dan ili dva.

Ako imate stariju djecu, ostavite ih da jedan Božić provedu s prijateljima, jer ionako se pojave samo na Badnjak, pojedu večeru i odu u provod s njima, dok na sam Božić spavaju do kasno. Zato ovoga puta priuštite sebi i partneru nešto drugačije. No, ako imate malu djecu ostavite ih kod bake i djeda, zasigurno će se veseliti tome.

Pahulje snijega, toplo kuhano vino, šetnja nekim gradom kojeg još niste posjetili. Ako Vam se to čini kao nešto što bi se Vama svidjelo She.hr Vam nudi neka od mogućih destinacija za kratka putovanja.

Postoje dvije verzije kako organizirati svoje Božićno putovanje. Znači, možete izabrati neku od turističkih agencija koje nude adventske aranžmane ili pak sami organizirajte svoje putovanje. Ovo drugo je možda malo romantičnije i možete posjetiti samo ona mjesta koja se vama sviđaju. No, ako volite komotnija putovanja, „posegnite“ za nekom provjerenom agencijom.

Što se nudi

She.hr je za Vas odabrao deset destinacija koje će Vam se zasigurno svidjeti za miran i romantičan Božić u dvoje.

Rim (Italija)

Provesti Božić u Vječnome gradu u kojem vlada neopisiva atmosfera nezaboravno je iskustvo. Unutar samog Rima nalazi i Vatikan pa to daje „ono nešto“ raskošnom ugođaju. Osim nevjerojatne atmosfere koju ćete osjetiti na ulicama Rima, mirisi iz restorana zasigurno će vas očarati. Svojem uživanju možete dodati i uživanje u vrhunskim vinima.

Beč (Austrija)


Austrijski grad koji za vrijeme Božića dobije poseban šarm svakako je jedna od destinacija koje valja posjetiti. Beč je grad na Dunavu koji odiše nekim davnim vremenima i dok šećete i upijate njegove ljepote zasigurno ćete čuti i skladbu „Na lijepom plavom Dunavu“ Johanna Straussa ml. te možete i zaplesati valcer s vašim partnerom onako spontano na ulici.

Pariz (Francuska)


Već odavno glasi kao grad zaljubljenih, ali on je puno više od toga. Prostire se na obalama rijeke Seine i priča nam priču o životu mnogih umjetnika koji su živjeli ili još uvijek žive u gradu. Osobitost Pariza su sjajne široke ulice – bulevari i avenije te trgovi koji će u Božićno vrijeme biti obasjani sa tisuće malih svjetala.

Bled (Slovenija)

Za romansu ne treba otići daleko od vlastitog praga, dovoljno je samo priječi granicu sa Slovenijom. Iznajmite neku kućicu na planini i uživajte sa svojom dragom osobom u snježnim radostima, nađite ponovno dijete u sebi i radite „anđele“ u dubokom snijegu. Zasigurno će Vas i očarati ljepota jezera. Tamo možete pronaći i termalna vrela koja se nalaze u hotelima, a u koja možete uskočiti nakon što se zabavite na snijegu.

Prag (Češka)


Dobro očuvana srednjevjekovna gradska jezgra daje mističan ugođaj gradu, pogotovo u vrijeme Adventa. Vožnja brodom po rijeci Vltavi samo će staviti kockicu šećera u vaše putovanje za dvoje.

Budimpešta (Mađarska)

Romska glazba razgaljuje dušu, a u Budimpešti će te se toga moći naslušati do mile volje. Šetnja u sumrak uz rijeku Dunav koja dijeli grad na Budim i Peštu probudit će romantiku u Vama. Sjajno osvjetljenje građevina i dobrohotni Mađari sigurno će Vas oduševiti.

Salzburg (Austrija)

Barokna arhitektura starog grada Salzburga koji je jedan od najočuvanijih gradova u sjevernom dijelu Alpa. To je radni grad W.A. Mozarta, a tamo se i snimao film „Moje pjesme, moji snovi“. Lijepih krajolika i ugodne glazbe Vam svakako neće nedostajati.

Krakow (Poljska)

Krakow je jedan od starijih i većih gradova u Poljskoj te zbog svoje bogate povijesti i danas ima što za ponuditi posjetiteljima. Razni muzeji, crkve i ostale građevine koje „čekaju“ da ih se razgleda. Uz to poljski jezik je dosta sličan hrvatskom pa ne bi trebali imati problema ni sa sporazumijevanjem.

Bratislava (Slovačka)

Šume i jezera u neposrednoj blizini samog centra grada, a najveći gradski park je Horský park. Šalica kuhanog vina sa malo šećera i trunčicu više cimeta probudit će Vam maštu.

Transilvanija (Rumunjska)


Iako Vas to vjerojatno odmah podsjeća na grofa Drakulu upravo to daje neku svoju čar. Stari dvorci i mnogobrojne špilje savršeno su mjesto za istraživanje, ako ste zainteresirani za malo drugačiji i aktivniji provod u dvoje.

Većina destinacije su odabrane iz razloga što su dovoljno blizu za kratak odmor od dva do četiri dana. Većinom je riječ o glavnim ili pak velikim gradovima, no ako pak niste za tu varijantu možete unajmiti neku malu brvnaru na obližnjoj planini ili pak odaberite provod u nekom manjem gradu ili selu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Od pametnih gradova u nastajanju do džungli koje su predložak za održivi turizam u prirodi uz biljni i životinjski svijet, mnogo je odredišta diljem...

Putovanja

Nakon što je 2021. godine na ulazu u Park prirode Papuk u Velikoj otvoren Aquapark Shhhuma, Zlatna Slavonija dobila je najmoderniji vodeni svijet, pa...

Putovanja

Jedan od naših najpoznatijih influencera, Davor Gerbus nedavno se vratio s Balija, otoka bogova. Kakvi su dojmovi, zašto se opet vratio na Bali, pročitajte...

Putovanja

Svi mi koji volimo putovati, znamo da osim samog odmora moramo izdvojiti dosta vremena za pripremu i organizaciju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.