Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Nezaboravan vikend za žene u Dubrovniku

Donosimo sočne detalje kako je bilo na La Femme festivalu

Pedeset radionica raznih vrsta plesa, fitnessa, osobnog razvoja i ljepote, brojne pripadnice ljepšeg spola iz cijele regije te Austrije i Mađarske, vrhunski instruktori i profesionalci i ogromna količina pozitivne energije i dobre zabave na večernjim partijima rezultat su prvog regionalnog festivala za žene La Femme koji se ovog vikenda održao u Dubrovniku.

Da riječ ‘festival’ ne označava isključivo glazbeni događaj dokazao je i prvi festival u regiji rezerviran za dame – La Femme. La Femme je nastao kao posljedica modernog načina života prosječne žene koja pred sobom u današnje vrijeme ima nekoliko zadataka i uloga koje neprestano mora igrati – uloga majke, kućanice, poslovne žene, prijateljice, supruge itd. U tom neprestanom prilagođavanju različitim ulogama često se dogodi da žena izgubi samu sebe pa je glavni zadatak festivala bio upravo učiniti damama dostupnim sve ono što im inače zbog raznih životnih obaveza nije. I ta je ideja zaživjela u velikom svjetlu.

Dio ovog prekrasnog iskustva bila je i naša mala redakcija, koja je ovaj vikend zaista ‘napunila baterije’. U bogatom programu radionica, svaka žena mogla je izabrati nešto za sebe i isprobati nešto novo. Tako je nama obično dan započinjao zdravim doručkom s pogledom na more i radionicom joge na svježem morskom zraku i proljetnom suncu. Nakon dobrog istezanja bile smo spremne za ostale zabavne izazove koji su taj dan uslijedili.

lafemme_dubrovnik1.jpgVećina posjetiteljica, kao i mi, htjele su iskoristiti sve što festival nudi. Mnoge su po prvi put proplesale sambu i swing dok su neke rušile barijere na senzualnim radionicama burleske i lap dancea ili pak energičnim plesovima poput afra, danza kudura ili reggaetona. U pauzama smo se opuštali u spa i wellness zoni hotela Valamar( koja je iznimno u vrijeme festivala bila otvorena do čak 23 sata), sunčali se uz vanjske bazene ili istraživali prekrasan Dubrovnik.

lafemme_dubrovnik3.jpg[box style=”0″]

Savjet:

Kao i u svakom turističkom gradu, nakon što razgledate sve važne turističke punktove u Dubrovniku, kavu ili osvježavajuće piće popijte dalje od glavnih trgova. U sporednim uličicama uvijek se nalaze skrivena blaga; preslatki jeftiniji kafići, suvenirnice s unikatnim domaćim proizvodima i restorani u kojima možete pojesti marendu za 35 kuna ili npr. ogroman cheeseburger za 22 kune te popiti Coca-Colu za 10 kuna. Možda vam se onda Dubrovnik i neće činiti najskupljom destinacijom u Hrvatskoj.

[/box]

lafemme_dubrovnik2.jpgPozitivna energija na radionicama zbližavala je žene raznih nacionalnosti i stvorila nova prijateljstva koja su se produbila na fenomenalnim večernjim partijima koji su trajali do dugo u noć. La Femme instruktori pobrinuli su se da baš svatko zapleše, a dobra atmosfera došla je do vrhunca na završnoj večeri gdje su neke dame čak dobile priliku nastupati na tematskom partiju u stilu Velikog Gatsbyja,  bok uz bok s instruktorima, i pokazati svu silinu svoje maštovitosti i kreativnosti.

la femme 5‘Bilo je divno vidjeti kako se žene okušavaju u novim stvarima kao što je burleska ili ples na šipci, kako cijeli dan provode s prijateljicama, kako same ruše neke svoje predrasude i barijere jer one same to sve mogu, samo toga nisu možda uvijek svjesne. Naša je misija bila upravo to i osvijestiti.’, izjavio je direktor festivala Vladimir Semenčić.

Bogat dnevni program uz pregršt raznovrsnih radionica, preko 10 domaćih i stranih instruktora i predavača te večernji partiji uz druženje, ples i animaciju pokazali su se izvrsnim receptom za sreću svake žene koja se našla na festivalu.

LaFemme-17

Projekt su podržale i brojne ličnosti iz javnog života kao što su Mario Valentić, Danijela Pintarić i Ines Huskić te brojni medijski partneri i pokrovitelji. Prvi La Femme festival svakako je postavio dobar temelj cijeloj priči koja se nastavlja već iduće godine s novim izazovima i novim prilikama.

Više o La Femme festivalu i novostima pratite na stranici www.lafemmefest.com.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

U Hrvatsku stiže nova i dugo iščekivana linija kozmetike za njegu lica i područja oko očiju s FOREO potpisom - premium rješenja s vrhunskom...

Darivanje

Skinimalistička rutina uključuje dobar čistač, hidrataciju i zaštitu od sunca, te po potrebi serum za ciljani tretman.

Seks

Njegovo ponašanje otkrit će vam status veze.

Savjeti i preporuke

Kako prolaze godine, šteta koju je naša koža pretrpjela akumulira se i postaje vidljiva.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.