Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Svečana hrvatska premijera filma redatelja Arsena Antuna Ostojića "Ničiji sin" održana je sinoć u Art-kinu "Croatia" u Rijeci.<br />

Kultura

Ničiji sin Arsena Ostojića premijerno prikazan u Rijeci

Svečana hrvatska premijera filma redatelja Arsena Antuna Ostojića "Ničiji sin" održana je sinoć u Art-kinu "Croatia" u Rijeci.

Na premijeri su, uz redatelja Ostojića, bili nazočni i drugi članovi filmske ekipe među kojima Riječanin Alen Liverić, nositelj glavne uloge, te glumci Mustafa Nadarević i Biserka Ipša-Kunčević.

Film "Ničiji sin" apsolutni je pobjednik prošlogodišnjeg pulskog filmskog festivala na kojem je osvojio Veliku zlatnu arenu za najbolji film, Zlatne arene za najbolju režiju, najbolju mušku ulogu Alena Liverića, za glazbu Mate Matišića, za specijalne efekte, najbolji dizajn tona te nagradu filmskih kritičara "Oktavijan". "Ničiji sin" hrvatski je kandidat za ovogodišnju nagradu "Oscar".

Uz Liverića, Nadarevića, Ipšu-Kunčević u važnijim ulogama su još i Zdenko Jelčić, Daria Lorenci i Goran Grgić. Film je snimljen po scenariju Mate Matišića temeljenom na njegovoj drami.

Riječ je o ratnom vojnom invalidu Ivanu koji je ostao bez obje noge a čiji otac je kandidat na izborima za ulazak u Hrvatski sabor. U njihov život iznenada ulazi povratnik iz Srbije Simo koji pokreće razotkrivanje niza neugodnih intimnih obiteljskih tajni ali i tragičnih događaja koji slijede.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.