Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Nikad ne reci nikad

Što smo sve davno rekli da si nikada nećemo dopustiti, a kako je – danas?

I kako se drveće nećka odbaciti preostalo lišće na već šarenu cestu, tako i jesen dvoji pokazati svoje pravo lice. A ni mi ne znamo hoćemo li unutra ili i dalje uživati igraonicu na otvorenom.

No, nema sumnje, zahladilo je. U pripremama za novu, unutarnju sezonu, radeći po kući, našla sam svoj stari dnevnik, portal u neko drugo, prijašnje vrijeme. I već na prvoj stranici susrećem neku drugu Martu koja mi se obraća zazivom 'draga' (jer sam svoje dnevne natuknice uobličavala u pismo nekoj sutrašnjoj sebi, pametnijoj i mudrijoj, za sjećanje na izvorišnu verziju) i s nekoliko 'nikad ne reci nikad', čiji se broj sa svakom stranicom povećavao, i to ne samo onih što više nikada, nikada neću biti u prilici (vezano uz mladost/ludost) već i onih suprotnih nikada 'tada – a sada?' pa da izdvojim nekoliko:

1. Zapustiti se

Često sam kao mlada djevojka znala primijetiti u tramvaju žene masne kose, nepočupanih obrva, s izrastom kako vuku vrećice iz dućana, umorne gledajući kako uloviti slobodnu stolicu da se odmore nakon radnog dana i prije druge, kućne, šihte. Gledajući ih, uvijek bi se pitala, pa kako mogu tako? Danas znam da jednostavno ne stignu i, iskreno, najvjerojatnije više nemaju ni volje.

2. Ići ljuta u krevet

Apsolutni klišej među savjetima za dobar brak i kućne odnose. Ipak, neke stvari se mogu ostaviti za sutra, a i jutro je, kažu, pametnije…

3. Biti jedna od onih frustriranih žena

Yeah, right. Kad padnu ružičaste naočale i zasmrde čarape kraj kreveta, u moru obveza kojiput i pukneš malo. Tek toliko da održiš stereotip svakog šovinističkog vica i dadeš im nešto za kukati na pivici.4. Biti poročna i psovati pred djecom

Majčinstvo se izdaleka uvijek čini idealom koji jednog dana mislimo postići. Ipak, zaboravljamo da ćemo i tada biti i ostati samo ljudi.

5. Pustiti im crtiće u zamjenu za malo mira

Čista klasika i najjeftinija dadilja.

6. Ne nositi onu super ultra krpicu koju danas apsolutno moram imati

Danas je negdje na dnu ormara, gubi utrku pred vječno praktičnim trapkama, majicom i tenisicama.

7. Biti svoja majka

Već nakon prve dvije godine neke antologijske prešle su preko mojih usta: "Vidjet ćeš kako je to kad ti jednom odrasteš…", "Dok si pod mojim krovom…" i mnoge druge, a o drugim stvarima da i ne govorim… Jabuka uistinu ne pada daleko od stabla iliti učiš kako vidiš.

Eto, mojih popularnih bajkovitih sedam za jednu drugu novu priču, stranicu života.

Dvojčeki

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Život u dvoje

Probajmo razbiti sedam najčešćih bajki o ljubavi i seksu, u koje još uvijek mnogi vjeruju.

Događanja

One su pionirke svoga doba. One su inspiracija ženama diljem svijeta.

Život u dvoje

Svaka treća od četiri žene smatra kako gospodin Savršeni ne postoji te smatra svoje partnere tek 69% savršenima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.