Nikadgrad: Kušnje Morrigan Crow

Nakladnička kuća Znanje s ponosom predstavlja novi bestseler serijal za djecu i sve ljubitelje Harryja Pottera.

Zabavna i dinamična priča koja vrvi živopisnim i fantastičnim detaljima Nikadgrad: kušnje Morrigan Crow (Nevermoor, 2017.) spisateljice Jessice Townsend u Australiji je bio najprodavaniji prvijenac iz dječje književnosti svih vremena.

Godine 2018. osvojio je nagradu za knjigu godine Australske književne industrije (ABIA), nagradu Knjiga godine za mlađe čitatelje i nagradu Matta Richella za novog pisca godine te nagradu nezavisnih izdavača (Indie Book Awards) za knjigu godine i najbolju dječju knjigu. Tu su još i nagrada Aurealis 2017. za najbolju dječju fikciju i nagrada Waterstonesova dječja knjiga (Waterstones Children’s Book) u kategoriji književnosti za mlađe, a Australsko vijeće za dječju književnost proglasilo ga je značajnim djelom. Time Magazin usporedio je uzbudljive pustolovine Morrigan Crow s popularnim čarobnjakom Harryjem Potterom. Čudesni Nikadgrad bez ikakve sumnje će očarati mlade čitatelje, te će s nestrpljenjem iščekivati nastavak Morriganinih avantura.

Roman prati neobičnu djevojčicu Morrigan Crow rođenu na zlosretnu Staru večer, zbog čega ju stanovnici njezinog rodnog Šakalovca proglašavaju ukletom i krive za sve male i velike nevolje koje ih snađu. Kao i svoj ukletoj djeci, predodređeno joj je da umre na jedanaesti rođendan, kada nebeskoliki sat otkuca ponoć. Morrigan naizgled hrabro iščekuje taj trenutak, ali zapravo je prestravljena svojom sudbinom. I baš kada pomisli da za nju više nema nade, pojavljuje se zagonetni čovjek imena Jupiter Sjever, i  bježi s njome na čudesno i magično mjesto – Nikadgrad. Ovdje je Morrigan napokon prihvaćena i voljena, ali kako bi zauvijek ostala u tom sigurnom okrilju, mora proći kroz četiri nevjerojatne kušnje i izboriti se za mjesto u tajnovitom Čudestnom društvu…

Jessica Townsend živi u australskom okrugu Sunshine Coast u Queenslandu. Fasciniraju je javni prijevoz, drevni gradovi, hoteli, operni pjevači, Noć vještica, tajna društva i divovske mačke – a svi su oni našli mjesto u njenom prvom i nagradama ovjenčanom romanu Nikadgrad: kušnje Morrigan Crow, objavljenom 2017. Čudestnjak: poziv Morrigan Crow, druga knjiga iz tog serijala koji ruši rekorde prodaje objavljena je 2018.

Knjiga je u izdanju nakladničke kuće Znanje i prijevodu Kristine Živković dostupna u knjižarama diljem Hrvatske po cijeni od 119 kn.

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #nikadgrad
  2. Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  3. Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 31. svibnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnica Jelena Malović Tušar