Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Niksen i bundeva, dobitna kombinacija!

Ono što Niksen Cold Brew izdvaja od drugih kava je to što je prva kava u Europi topiva u hladnoj vodi, što je čini iznimno jednostavnom za upotrebu i prilagođenom današnjem užurbanom, urbanom životnom stilu.

Jedino kada smo odmorni možemo biti prisutni i povezani sa svojim kreativnim potencijalom, započinju svoju priču o Niksenu Bruno Balen i Nika Pintar. Ovaj mladi par na hrvatskom tržištu već se istaknuo sa svojom jedinstvenom linijom Cidrani – funkcionalne fermentirane hrane za koji su dobili internacionalna priznanja za inovativnost, no, istovremeno u svom kreativnom laboratoriju razvili su i Niksen – wellbeing koncept za prevenciju stresa kroz namjerno nečinjenje i prehranu sutrašnjice.

Inspiraciju crpimo iz našeg životnog stila, svakodnevnog usavršavanja i učenja o najnovijim trendovima iz svijeta funkcionalne hrane. Kvalitetnu prehranu sutrašnjice vidimo kao potrebno gorivo kako bismo odmah sada, u ovome trenutku, mogli početi djelovati u smjeru ostvarivanja svog najvećeg potencijala” – objašnjava Nika i dodaje kako svakodnevno rade na razvoju novih recepata u vlastitoj kuhinji te da proces istraživanja nikad ne prestaje.

“Želimo kreirati vrijednost koja seže dalje od samih proizvoda i zato je svaki Niksen proizvod ujedno i poziv da nešto odbacimo – to može biti obećanje koje smo dali sami sebi, a za koje nemamo vremena i koje zapravo postaje poput utega u našem umu, ili stvari iz ormara koje ćemo obući nekada za neku priliku, što samo koristimo kao izliku da ih zadržimo, čime krčimo svoj fizički i mentalni prostor. Ako uistinu želimo rasti, potrebno je i odreći se dijela svog identiteta kako bismo stvorili prazan prostor za novo” – nadodaje Bruno Balen.

Lakoća pripreme bez kompromisa

Njihov prvi Niksen proizvod je prva instant cold brew kava u prahu na europskom tržištu, snage 1,5 espressa.

Niksen kava se može napraviti bilo gdje i bilo kada. Nije potrebno kuhati vodu, mljeti kavu ili čekati u gužvi, čime se smanjuje broj odluka i oslobađa mentalni i fizički prostor. Dovoljno je dodati Niksen Cold Brew prah u 100 ml hladne vode.

Ono što Niksen Cold Brew izdvaja od drugih kava je to što je prva kava u Europi topiva u hladnoj vodi, što je čini iznimno jednostavnom za upotrebu i prilagođenom današnjem užurbanom, urbanom životnom stilu. Izvrsno upotpunjuje bilo koji smoothie u trenu, a meni je omiljena s bademovim mlijekom. Njena posebnost je u tome da se zapravo može dodati u bilo koji napitak, pa čak i cijeđeni sok od naranče ili tonik” – objašnjava nam je Nika i pritom dodaje da se radi o 100% arabica kavi, bez aditiva i šećera i da za razliku od regularne instantice ima pravi okus kave.

„Istraživanja pokazuju da je cold brew kava zbog svog hladnog postupka izrade, koji traje i do 16 sati, čak i do 70% manje kisela i zbog toga bolje sjedne na želudac. Kaže da se to osjeti i u okusu, kojim vladaju karamelaste i čokoladne note, zbog kojih nije potrebno dodavati šećer“ – objašnjava Bruno.

Budućnost bez rafiniranog šećera

Vjeruju u budućnost bez rafiniranog šećera. Upravo zato su uz Niksen Cold Brew kavu razvili i Nut-Hazel – krem organski snack od najfinijeg talijanskog lješnjaka bez šećera. Zaslađen je s mrvicu sirovog meda i sadrži manje od 2 grama ugljikohidrata po porciji, a istovremeno je vrlo hranjiv i visoko kaloričan zbog čega daje osjećaj sitosti. „Odličan je prije treninga ili kada znamo da nemamo vremena sjesti i pojesti kvalitetan obrok prije idućeg sastanka. Također, mi ga uvijek nosimo sa sobom na planinarenje, kao i cold brew, jer je tako praktičan” – nastavlja Bruno i kaže da je upravo u planinama i započela njihova Niksen priča, kada su istraživali Liku na električnim biciklima.

“Inspirirani smo osjećajem mira i obilja koje pruža priroda i tražimo sponu s visokom tehnologijom za prevenciju burnouta i stresa te kontinuirani razvoj kreativnosti i zdravlja. To je nazivnik svih Niksen proizvoda i koncept kojim objedinjujemo tehnološku sofisticiranost s inteligencijom prirode” – zaključila je Nika.

Svi se proizvodi mogu pronaći na web stranici niksennutrio.com i u specijaliziranim dućanima zdrave hrane.

NIKSEN PUMPKIN SPICE LATTE

Jesen nam donosi hladnije dane, kada nam više odgovaraju topliji zalogaji i napitci, zato je zvijezda našeg današnjeg recepta bundeva, kraljica jeseni.

Bundeve (tikve), osim što su ukusne, pune su nutrijenata uz relativno malo kalorija pa odgovaraju i osobama čija je prehrana bazirana na niskom unosu ugljikohidrata. S obzirom na to da je sada njihova sezona, pumpkin spice latte je neizostavan napitak koji s lakoćom možete pripremiti u svom domu, a zanimljiv recept kreirala je gastro blogerica Vedrana Orlović.

Pretpriprema:

Pire od Hokkaido tikve.

Pire je jednostavan za napraviti, a u frižideru ga možete čuvati do tjedan dana.

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170°C. Tikvu narežite na dvije polovice, uklonite koštice i pulpu te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko sat vremena, odnosno dok tikva ne omekša. Odvojite meso od kore, ubacite ga u blender i izblendajte dok ne postane kremast.

Pire od Hokkaido tikve koristimo uz Niksen Cold brew kavu (https://bit.ly/359Yx1L) te mješavinu začina: cimet, đumbir u prahu, muškatni oraščić, klinčić u prahu i piment.

Sastojci i koraci pripreme:

  • 200 ml vruće vode
  • 2 sticka Niksen Cold brew kave (bez aditiva, šećera i umjetnih bojila)
  • 2 jušne žlice pirea od tikve
  • 200 ml mlijeka od badema
  • 1 čajna žlica mješavine začina za pitu od bundeve
  • 200 ml vrhnja za šlag od riže

U posudu za blendanje dodajte vruću vodu, Niksen Cold brew kavu (100 % arabica), pire od tikve, zagrijano mlijeko od badema i mješavinu začina. Sve izblendajte 10ak sekundi, prelijte u željene šalice te dodajte šlag.

Želimo vam kreativan tjedan uz #Niksen vrijeme i gutljaje kraljevskog napitka za iznimnu kvalitetu života. #Doless_Allowmore

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.